Η Ευρώπη στην Περιοχή μου 

 • Ενέργειες
 • Εκτύπωση σελίδας
Europe In My Region 2017
     

Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2017 (#EUinMyRegion) είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία επικοινωνίας, που στοχεύει να ενθαρρύνει τους πολίτες να ανακαλύψουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους. Συμμετέχουν πάνω από 20 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν συγχρηματοδοτούμενα έργα, να ενημερωθούν γι' αυτά και να μοιραστούν εμπειρίες και εικόνες μέσα από τα social media.

   
  Εκδηλώσεις προβολής συγχρηματοδοτούμενων έργων

Σε πάνω από 20 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, τα έργα που έχουν συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ανοίγουν για το κοινό ή προβάλλονται μέσα από ποικίλες εκδηλώσεις. Στον διαδικτυακό χάρτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτυπώνονται οι εκδηλώσεις σε όλες τις χώρες και στην Ελλάδα, όπου διοργανώνονται στις Περιφέρειες και στην Αθήνα.

Επιλέξτε στο χάρτη την περιοχή που σας ενδιαφέρει ή δείτε παρακάτω όλες τις εκδηλώσεις συγχρηματοδοτούμενων έργων που διοργανώνονται.

 
Χάρτης Περιφερειών Ελλάδας Κεντρ.ΜακεδονίαΝότιο ΑιγαίοΑνατ.Μακεδονία - ΘράκηΉπειροςΔυτ.ΜακεδονίαΙόνια ΝησιάΔυτ. ΕλλάδαΣτερεά ΕλλάδαΠελοπόννησοςΚρήτηΒόρειο ΑιγαίοΑττικήΘεσσαλία
   
 • Περιφέρεια Αττικής
Έκθεση Feel Free to Feel Green   Πόλη: Σπάτα
  Ημ/νία: 8/3 έως 23/7/2017
  Χώρος: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»
 

Η έκθεση #PostFuture Journey περιλαμβάνει installations και προβολές video art και animation, καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το αφιέρωμα "Feel Free to Feel Green" υλοποιείται στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 60 χρόνια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και την εκστρατεία επικοινωνίας της ΕΕ "Η Ευρώπη στην περιοχή μου". Η έκθεση πραγματοποιείται στον εκθεσιακό χώρο Art & Culture στο επίπεδο των αφίξεων και είναι ανοικτή στο κοινό όλο το 24ωρο. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση" και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους.

Πληροφορίες: postfuturejourney.gr

     
Έκθεση «Εμείς και οι άλλοι»   Πόλη: Αθήνα
  Ημ/νία: 27/4/2017
  Χώρος: Θέατρο Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας
 

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Κινηματογράφου Athens Video Dance Project σε συνεργασία με το Θέατρο της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, διοργανώνει ειδική εκδήλωση με τίτλο «Εμείς και οι άλλοι», παράλληλα με το επίσημο πρόγραμμα των προβολών των ταινιών χορού και πολυμέσων. Η ομάδα AvDP εξερευνά τη διαφορετικότητα μέσα από μια μεγάλη ποικιλία από προβολές ταινιών, φωτογραφιών, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και παρουσιάσεις με ειδικούς προσκεκλημένους καλλιτέχνες και θεωρητικούς. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση" και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους.

Πληροφορίες: www.avdp.gr

     
Big Bang International Short Film Festival   Πόλη: Αθήνα
  Ημ/νία: 9 - 10/5/2017
  Χώρος: Μικρόκοσμος cinema
 

Φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία του ο θεσμός Big Bang International Short Film Festival, φιλοξενεί μία ιδιαίτερη ενότητα με θέμα «Ανεργία». Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση" και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους.

Πληροφορίες: www.bigbang.gr/unemployment-support.asp

     
Τηλεσκόπιο NEWALL   Πόλη: Παλαιά Πεντέλη
  Ημ/νία: 21/5/2017 και ώρα 20:00
  Χώρος: Τηλεσκόπιο NEWALL, Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
 

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Η Ευρώπη στην περιοχή μου", προσκαλεί τους πολίτες να επισκεφθούν το τηλεσκόπιο NEWALL στο Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης, την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 και ώρα 20:00 σε μια ανοιχτή βραδιά για το κοινό. Το τηλεσκόπιο NEWALL ανακαινίσθηκε πλήρως μέσω της Δράσης "Αναπτυξιακές προτάσεις Ερευνητικών Φορέων-ΚΡΗΠΙΣ" στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα».

Πληροφορίες: www.noa.gr

     
Υπερ-υπολογιστής ARIS   Πόλη: Μαρούσι
  Ημ/νία: 22/5/2017 και ώρες 10:00 - 13:00
  Χώρος: Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
 

Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) προσκαλεί τους πολίτες να ξεναγηθούν από εξειδικευμένα στελέχη του στις εγκαταστάσεις του υπερυπολογιστή ARIS που στεγάζεται στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, και να ανακαλύψουν τις δυνατότητες μιας από τις πλέον εξελιγμένες τεχνολογικά υποδομές για την υλοποίηση επιστημονικών εφαρμογών μεγάλης κλίμακας. Η προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου "PRACE-GR - Ανάπτυξη Εθνικής Υπερυπολογιστικής Υποδομής και Παροχής Συναφών Υπηρεσιών στην Ελληνική Ερευνητική και Ακαδημαϊκή Κοινότητα", με συγχρηματοδότηση του ΠΕΠ Αττικής, που υλοποιεί η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους με online εγγραφή εδώ: hpc.grnet.gr/news-events/opendays2017

Πληροφορίες: hpc.grnet.gr/news-events/opendays2017

     
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης   Πόλη: Αθήνα
  Ημ/νία: 26/5/2017 ώρα 11:00 - 21:00
  Χώρος: Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
 

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 προσφέροντας ελεύθερη είσοδο, από τις 11:00 π.μ. έως τις 9:00 μ.μ, στον χώρο του και στα εκθέματα που φιλοξενεί, υπό την ευγενική χορηγία της Documenta 14. Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα στον τομέα του Πολιτισμού που συγχρηματοδοτήθηκε από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2007-2013».

     
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών   Πόλη: Αθήνα
  Ημ/νία: 29/5/2017 ώρα 12:00 - 14:00
  Χώρος: Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασ. Κωνσταντίνου 48
 

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) σας προσκαλεί να γνωρίσετε την «Αλχημεία» του Βυζαντίου και τη σχέση της επιστήμης με τη θρησκεία στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, σε μια εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017. Τα έργα που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ΕΠ "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση" είναι: Dacalbo και NARSES.

Πληροφορίες: www.eie.gr

     
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»   Πόλη: Αγία Παρασκευή
  Ημ/νία: 30/5/2017 ώρα 17:00 - 20:00
  Χώρος: Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
 

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν την έκθεση καινοτομίας και εργαστήρια του Ερευνητικού Κέντρου και να γνωρίσουν από κοντά αποτελέσματα έργων που έχουν συγχρηματοδοτηθεί από την ΕΕ, τα οποία διεξάγονται στα Ινστιτούτα Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Βιοεπιστημών και Εφαρμογών, Φυσικής και Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνικών Ραδιολογικών και Τεχνολογίας, Ενέργειας και Ασφάλειας  κ.α. Τα έργα που θα παρουσιαστούν έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΕΠ «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», το ΠΕΠ Αττικής, το ΕΠ «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση», το CORDIS και το FP7.

Πληροφορίες: www.demokritos.gr

   
 • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
Αρχαιολογικός χώρος Πολιόχνης   Πόλη: Λήμνος
  Ημ/νία: 18/5/2017
  Χώρος: Αρχαιολογικός χώρος Πολιόχνης
  Ελεύθερη είσοδος στην προϊστορική πόλη της Πολιόχνης, η οποία θεωρείται η αρχαιότερη της Ευρώπης. Επίσης, θα γίνεται προβολή βίντεο με την πορεία του έργου, ξενάγηση στο χώρο από αρχαιολόγους, φωτογραφικός διαγωνισμός, βράβευση της καλύτερης φωτογραφίας και παρουσίαση μακέτας με τα στοιχεία του έργου.
     
Κάστρο Μυτιλήνης   Πόλη: Μυτιλήνη
  Ημ/νία: 16/5/2017
  Χώρος: Κάστρο Μυτιλήνης
  Ελεύθερη είσοδος στο κάστρο της Μυτιλήνης, που βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της χερσονήσου στο βορειοανατολικό άκρο της πόλης. Επίσης, θα γίνεται προβολή βίντεο με την πορεία του έργου, ξενάγηση στο χώρο από αρχαιολόγους, φωτογραφικός διαγωνισμός, βράβευση της καλύτερης φωτογραφίας και παρουσίαση μακέτας με τα στοιχεία του έργου.
     
Κάστρο Χίου   Πόλη: Χίος
  Ημ/νία: 30/4/2017
  Χώρος: Κάστρο Χίου
  Ελεύθερη είσοδος στο Κάστρο της Χίου την Κυριακή 30/4/2017. Από τις 10:00 έως τις 15:00 θα γίνεται προβολή βίντεο με την πορεία του έργου, ξενάγηση στο χώρο από αρχαιολόγους, φωτογραφικός διαγωνισμός, βράβευση της καλύτερης φωτογραφίας και παρουσίαση μακέτας με τα στοιχεία του έργου.
   
 • Περιφέρεια Ηπείρου
Ιωάννινα - Μουσείο Αργυροχρυσοχοΐας   Πόλη: Ιωάννινα
  Ημ/νία: 8 - 14/5/2017
  Χώρος: Μουσείο Αργυροτεχνίας
 

- Δωρεάν είσοδος στο Μουσείο Αργυροτεχνίας και προβολή της παραγωγής making of του μουσείου στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων (8-14 Μαΐου, πλην Τρίτης, ώρες 10:00-18:00).
- Δωρεάν ξεναγήσεις στο Μουσείο Αργυροτεχνίας (10-14 Μαΐου  10:00-13:00 και 12 Μαΐου 15:30-19:30).
- Προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ "Ήπειρος" (1998) του Στράτου Στασινού (10 Μαΐου 19:00).
- Μουσική παράσταση των μικρών φλογεριστών του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων (14 Μαΐου 12:00).
- Ελεύθερη πρόσβαση στον περίδρομο του τείχους της εσωτερικής Ακρόπολης (Ιτς Καλέ) (11-14 Μαΐου 11:00-13:00).

Πληροφορίες: www.piop.gr/el/diktuo-mouseiwn/Mouseio-Argyrotexnias/to-mouseio.aspx

     
Κάστρο Ιωαννίνων   Πόλη: Ιωάννινα
  Ημ/νία: 11 - 14/5/2017
  Χώρος: Κάστρο Ιωαννίνων
 

- Δωρεάν ξεναγήσεις στο Κάστρο και στις Ακροπόλεις Ιτς Καλέ & Ασλάν (11 Μαΐου 11:00-13:00 και 12 Μαΐου 15:30-17:30).
- Ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό στον περίδρομο του τείχους του Κάστρου των Ιωαννίνων, είσοδος  από την Κεντρική Πύλη (11-14 Μαΐου 11:00-13:00 δύο διαδρομές στις 11:00 π.μ και στις 12:00 π.μ. Συγκέντρωση στο Βυζαντινό Μουσείο με συνοδεία  φύλακα αρχαιοτήτων τηλ.: 26510 25989).

Πληροφορίες: www.peproe.gr

     
Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων   Πόλη: Ιωάννινα
  Ημ/νία: 10 - 11/5/2017
  Χώρος: Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
 

- Εγκαίνια του ΒΕΤ (10 Μαΐου 18:30-19:30).
- Διοργάνωση εκδήλωσης για μαθητές με σκοπό την παρουσίαση του ΒΕΤ (11 Μαΐου 10:00-16:00).

Πληροφορίες: bat.uoi.gr

   
 • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Κέρκυρα - Πεζόδρομος Ευγενίου Βουλγάρεως   Πόλη: Κέρκυρα
  Ημ/νία: 27/5/2017
  Χώρος: Πεζόδρομος Ευγενίου Βουλγάρεως
  Η παλιά πόλη της Κέρκυρας έχει ενταχθεί στον κατάλογο ιστορικών μνημείων της UNESCO. Για την αναβάθμιση του κέντρου της πόλης ήταν απαραίτητο να μην επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων. Ένας κεντρικός δρόμος της πόλης, η Ευγενίου Βουλγάρεως έγινε πεζόδρομος με πόρους του ΕΠ Ιονίων Νήσων 2007-2013. Το Σάββατο 27 Μαΐου στον πεζόδρομο Ευγενίου Βουλγάρεως από τις 10:00 έως τις 14:00 θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό και δώρα στους διερχόμενους. Στις 12:00 θα ξεκινήσει μουσικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική Κυνοπιαστών.
     
Δίαυλος Λευκάδας   Πόλη: Λευκάδα
  Ημ/νία: 12/6/2017
  Χώρος: Δίαυλος Λευκάδας
  Η διαπλάτυνση του Διαύλου Λευκάδας είναι έργο ζωτικής σημασίας για τη ζωή και την ανάπτυξη του νησιού και για την ασφαλή ναυσιπλοΐα. Με τα έργα εκβάθυνσης και διαπλάτυνσης του Διαύλου καθώς και προσαμμωτικά έργα διευκολύνεται η διέλευση των σκαφών από το βόρειο στο νότιο τμήμα του νησιού. Τα έργα έγιναν σε μήκος 6,3 χλμ και περιλάμβαναν και έργα προστασίας του κάστρου της Αγίας Μαύρας και του κάστρου Torretta καθώς και φωτοσήμανσης. Η εκδήλωση για το κοινό θα περιλαμβάνει πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
     
Κεφαλονιά: Γέφυρα Χάρακα   Πόλη: Κεφαλονιά
  Ημ/νία: 14/6/2017
  Χώρος: Γέφυρα Χάρακα
  Το έργο κατασκευής γέφυρας και άλλων απαιτούμενων εργασιών στη θέση Χάρακας ήταν τεχνικά απαιτητικό λόγω του γεωλογικού ρήγματος στην περιοχή. Το έργο είναι οικονομικά βιώσιμο και αποδοτικό λόγω της συμβολής του στην τουριστική ανάπτυξη και στην ασφαλή σύνδεση της περιοχής του Φισκάρδου με το υπόλοιπο νησί. Την ημέρα της εκδήλωσης θα γίνει διανομή ενημερωτικών εντύπων και μικρών δώρων, ενώ οι διερχόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν στη γέφυρα με την υπέροχη θέα της παραλίας του Μύρτου στο φόντο.
     
Ζάκυνθος - Γέφυρα Αη Χαραλάμπη   Πόλη: Ζάκυνθος
  Ημ/νία: 16/6/2017
  Χώρος: Γέφυρα Αη Χαραλάμπη
  Το έργο αρχιτεκτονικής και λειτουργικής αποκατάστασης της γέφυρας Αγίου Χαραλάμπη στη Ζάκυνθο είναι ταυτόχρονα έργο πολιτιστικό δεδομένου ότι πρόκειται για μνημείο της ενετικής περιόδου που δεν είχε ποτέ αποκατασταθεί ουσιαστικά, αλλά και οδικό δεδομένου ότι η γέφυρα συνδέει την πόλη με το νότιο και πιο τουριστικό τμήμα του νησιού. Η εκδήλωση για το κοινό θα περιλαμβάνει πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
   
 • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Πάτρα - Πλατεία Γεωργίου Α’   Πόλη: Πάτρα
  Ημ/νία: 9/5/2017 18:00-21:00
  Χώρος: Επιμελητήριο Αχαΐας, Ρήγα Φεραίου 58
  «Η Ευρώπη μια γειτονιά, μια αγκαλιά»: Παιδιά του δημοτικού και του νηπιαγωγείου έχουν ετοιμάσει 40 δράσεις με θέμα την Ευρώπη (ζωγραφική, θεατρικό, τραγούδι κλπ) τις οποίες θα παρουσιάσουν την Ημέρα της Ευρώπης, 9 Μαίου 2017. Συνδιοργάνωση του ΕΠ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το Europe Direct και το δίκτυο Τ4e της περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.
     
Πάτρα - Πλατεία Γεωργίου Α’   Πόλη: Πάτρα
  Ημ/νία: 18/5/2017 10:00-13:00
  Χώρος: Πλατεία Γεωργίου Α’
  «Κάνε κάτι δραστικό – Κόψε πια το πλαστικό», μία περιβαλλοντική εκδήλωση για την κατάργηση χρήσης πλαστικής σακούλας. Συνδιοργάνωση του ΕΠ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τα τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας.
     
Πάτρα - Ποτοποιία ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ - ΧΑΧΑΛΗΣ   Πόλη: Πάτρα
  Ημ/νία: 23/5/2017 18:00-21:00
  Χώρος: Ποτοποιία ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ - ΧΑΧΑΛΗΣ, Αγ. Νικολάου 95
 

Η ποτοποιία ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ – ΧΑΧΑΛΗΣ προσκαλεί το κοινό σε μια πρωτότυπη εκδήλωση με τίτλο "Science & Spirits", η οποία περιλαμβάνει γευσιγνωσία αλκοολούχων ποτών και cocktails από 100% φυσικά εκχυλίσματα. Η επιχείρηση χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο της δράσης «Υποστήριξη Νέων Επιχειρήσεων για Δραστηριότητες Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης» του ΕΠ Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΣΠΑ 2007-2013) με φορέα υλοποίησης την ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ. Σκοπός του έργου ήταν η παρασκευή νέων ή βελτιωμένων αλκοολούχων ποτών και γλυκισμάτων που θα περιέχουν φυσικά συστατικά με δυνητικές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία, αξιοποιώντας τους αντιμικροβιακούς και αντιοξειδωτικούς παράγοντες των αιθέριων ελαίων και των εκχυλισμάτων τους. Τα αλκοολούχα ποτά προέκυψαν ως προϊόντα έρευνας κατά τη διάρκεια επιστημονικών μελετών της ποτοποιίας σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Πληροφορίες: www.castro-spirits.gr

   
 • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης
Γεωθερμικό Πεδίο Ερατεινού Ν. Καβάλας   Πόλη: Ερατεινό Ν. Καβάλας
  Ημ/νία: 22/5/2017 ώρα 11:00
  Χώρος: Γεωθερμικό Πεδίο Ερατεινού Ν. Καβάλας
 

Επίσκεψη στο έργο "Εκμετάλλευση γεωθερμικού πεδίου Ερατεινού Χρυσούπολης Ν. Καβάλας". Το έργο περιλαμβάνει γεώτρηση με την οποία αντλείται γεωθερμικά ρευστό (ζεστό νερό) καθώς και αντλιοστάσιο στο οποίο υπάρχει εξειδικευμένος ηλεκτρονικός εξοπλισμός για την μεταφορά του ζεστού νερού σε αγροτεμάχια και θερμοκήπια της περιοχής. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη σε σύγχρονη θερμοκηπιακή μονάδα καλλιέργειας καλλωπιστικών φυτών που χρησιμοποιεί τη θερμική ενέργεια του γεωθερμικού πεδίου.

Πληροφορίες: www.eydamth.gr

     
Αλεξανδρούπολη - Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη   Πόλη: Αλεξανδρούπολη
  Ημ/νία: 5/5/2017
  Χώρος: Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη
 

Ο χώρος ενός εγκαταλελειμμένου πρώην στρατοπέδου έκτασης 90.000τμ, μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο αστικό χώρο πολλαπλών δραστηριοτήτων αλλά και πόλο πρασίνου, με πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2013. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Europe in my Region 2017", θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την ανάδειξη όλων των λειτουργιών του οικοπάρκου. Στις 18:00 θα ξεκινήσει ποδηλατοδρομία με εκκίνηση από το στάδιο "Φώτης Κοσμάς" και τερματισμό στο Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη, ενώ στις 18:30 θα ξεκινήσουν δράσεις του εργαστηρίου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Πληροφορίες: www.eydamth.gr

   
 • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης   Πόλη: Θεσσαλονίκη
  Ημ/νία: 11 - 14/5/2017
  Χώρος: Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης Helexpo
 

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και συγκεντρώνει εκατοντάδες εκδότες, συγγραφείς, μεταφραστές, λογοτεχνικούς πράκτορες, δημοσιογράφους, βιβλιοπώλες, βιβλιοθηκονόμους, ιδρύματα, φορείς και οργανισμούς για το βιβλίο από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια, τη Δυτική Ευρώπη, τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και απ’ όλο τον κόσμο.

Πληροφορίες: www.pepkm.gr

     
Κιλκίς - 3ος Δρόμος Υγείας και Αλληλεγγύης   Πόλη: Κιλκίς
  Ημ/νία: 14/5/2017
  Χώρος: Πλατεία Ειρήνης
 

Ο 3ος Δρόμος Υγείας και Αλληλεγγύης περιλαμβάνει δύο διαδρομές 10 και 5 χλμ, έναν λαϊκό περίπατο και βιωματικές δράσεις. Τα έσοδα από τις δωρεές του 3ου Δρόμου Υγείας και Αλληλεγγύης θα διανεμηθούν σε φορείς κοινωνικού χαρακτήρα που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση, όπως το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κιλκίς, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία Κιλκίς, το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ», ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιανίας.

Πληροφορίες: www.kkskilkis.gr

     
EKETA   Πόλη: Θέρμη, Θεσσαλονίκη
  Ημ/νία: 16/5/2017
  Χώρος: Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, ΕΚΕΤΑ (6ο χλμ Χαριλάου – Θέρμης)
 

Το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του ΕΚΕΤΑ προσκαλεί σε μια ανοιχτή εκδήλωση όπου θα παρουσιαστούν επιτεύγματα του ΙΠΤΗΛ/ΕΚΕΤΑ σε ένα ευρύ φάσμα πεδίων όπως η Ρομποτική, η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Επαυξημένη Πραγματικότητα κ.α. με είσοδο από 12:00 έως 15:00 για τους επισκέπτες όλων των ηλικιών και από 15:00 έως 17:00 για τους εκπρόσωπους των επιχειρήσεων και των τοπικών φορέων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα εκτίθενται στο κοινό και τα αποτελέσματα έργων του ΙΠΤΗΛ, που χρηματοδοτήθηκαν στο πλαίσιο του ΕΠ «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013»:


Πληροφορίες:
www.certh.gr/1966D59F.el.aspx

     
Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ»   Πόλη: Θεσσαλονίκη
  Ημ/νία: 20/5/2017
  Χώρος: Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ»
 

Οργανωμένες ξεναγήσεις στο Πλανητάριο, στο Κοσμοθέατρο και στις Εκθέσεις που αναβαθμίσθηκαν με χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα" στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ 2000-2006. Μεταξύ άλλων θα  παρουσιάζονται οι βελτιώσεις και τα πλεονεκτήματα του εκσυγχρονισμού των εξοπλισμών με ταυτόχρονη ενδεικτική λειτουργία των συστημάτων. Ώρες ξεναγήσεων: 14:00, 15:00, 16:00, 17:00, 18:00 και 19:00. Η διάρκεια κάθε ξενάγησης είναι 60min.

Πληροφορίες: www.noesis.edu.gr

   
 • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
Κοζάνη: Διαγωνισμός δοκιμίου και φωτογραφίας   Πόλη: Κοζάνη
  Ημ/νία: 10/4 έως 31/5/2017
   
  Διαγωνισμός δοκιμίου και φωτογραφίας με θέμα «Η Ευρώπη στη Δυτική Μακεδονία», με τη συμμετοχή κυρίως των νεότερων γενιών.
     
Πλατεία Κοζάνης   Πόλη: Κοζάνη
  Ημ/νία: 10/9/2017
  Χώρος: Πλατεία Κοζάνης
  Δρομικό event 5 χλμ, με διαδρομή μέσα από το κέντρο της Κοζάνης και αφετηρία και τερματισμό στην κεντρική πλατεία, έργο συγχρηματοδοτούμενο. Οι συμμετέχοντες, φορώντας μπλουζάκια με το σύνθημα «Η Ευρώπη στη Δυτική Μακεδονία» θα τρέξουν μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα στείλουν το μήνυμα της Ευρώπης που μας ενώνει. Μετά τον τερματισμό, θα γίνει η απονομή των επάθλων των νικητών, αλλά και των βραβείων των διαγωνισμών δοκιμίου και φωτογραφίας που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, με τη συμμετοχή των μαθητών της Δυτικής Μακεδονίας. Θα ακολουθήσουν χορευτικά και μουσικά δρώμενα.
   
 • Περιφέρεια Κρήτης
Χανιά - Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου   Πόλη: Χανιά
  Ημ/νία: 8/5/2017
  Χώρος: Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου
 

Το Μουσικό Σχολείο Χανίων παρουσιάζει οργανικά και φωνητικά σύνολα ευρωπαϊκής μουσικής, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ), ερμηνεύοντας έργα από την Αναγέννηση μέχρι σήμερα, ξένων και Ελλήνων συνθετών. Με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ (ΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013) βελτιώθηκε η ενεργειακή αποδοτικότητα του κτιρίου.

     
Χανιά - Πολυκέντρο Βουκολιών   Πόλη: Βουκολιές, Χανιά
  Ημ/νία: 8/5/2017
  Χώρος: Πολυκέντρο Βουκολιών
  Έκθεση φωτογραφίας και απόδοση τραγουδιών από τη μαθητική χορωδία Γυμνασίου και Λυκείου Βουκολιών. Η ανέγερση του Πολιτιστικού Κέντρου συγχρηματοδοτήθηκε από το ΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013.
     
Μοίρες Ηρακλείου   Πόλη: Μοίρες Ηρακλείου
  Ημ/νία: 8 -14/5/2017
  Χώρος: Επικοινωνιακό και Μορφωτικό Ίδρυμα της Ιεράς Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας
  Έκθεση αγιογραφίας και ψηφιδωτού. Η ανέγερση του κτιρίου και η διαμόρφωση χώρων για πολιτιστικές - μορφωτικές δραστηριότητες συγχρηματοδοτήθηκαν από το ΕΠ Κρήτης Νήσων Αιγαίου 2007-2013.
     
Χανιά - Αρχαιολογικός χώρος Απτέρας   Πόλη: Χανιά
  Ημ/νία: 9/5/2017
  Χώρος: Αρχαιολογικός χώρος Απτέρας
  Μουσική και θεατρική εκδήλωση στον ανοικτό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου της Απτέρας. Η αποκατάσταση, η ανάδειξή του καθώς και η ήπια διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του θεάτρου συγχρηματοδοτήθηκαν από το ΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013.
     
Ρέθυμνο - Μιναρές, Τέμενος Νερατζέ   Πόλη: Ρέθυμνο
  Ημ/νία: 9/5/2017
  Χώρος: Μιναρές, Τέμενος Νερατζέ, Ωδείο
  Συναυλία στον Μιναρέ, Τέμενος Νερατζέ, στο Ρέθυμνο, του οποίου η αποκατάσταση συγχρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ στο πλαίσιο του ΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013.
     
Ηράκλειο - Βασιλική του Αγίου Μάρκου   Πόλη: Ηράκλειο
  Ημ/νία: 9/5/2017
  Χώρος: Βασιλική του Αγίου Μάρκου
  Παρουσίαση των έργων πολιτισμού που υλοποιήθηκαν από  το Δήμο Ηρακλείου κατά την προγραμματική περίοδο 2007-2013. Μουσική εκδήλωση από τη Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Ηρακλείου που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2007-2013
     
Μουσουλμανικό Τέμενος Ιεράπετρας   Πόλη: Ιεράπετρα
  Ημ/νία: 10/5/2017
  Χώρος: Μουσουλμανικό Τέμενος Ιεράπετρας
  Μελωδίες από τη μουσική παράδοση της Ιεράπετρας στο Μουσουλμανικό τζαμί του οποίου η αποκατάσταση συγχρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ στο πλαίσιο του ΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013.
     
Ιερά Μονή Αρκαδίου   Πόλη: Αρκάδι, Ρέθυμνο
  Ημ/νία: 11/5/2017
  Χώρος: Ιερά Μονή Αρκαδίου
  Μουσική εκδήλωση με τη Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Το ΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου χρηματοδότησε την επανέκθεση των κειμηλίων της Μονής σε χώρους που είχαν ανακατασκευασθεί με χρηματοδότηση της ΕΕ σε προηγούμενες περιόδους.
     
Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης «Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών»   Πόλη: Ηράκλειο
  Ημ/νία: 12/5/2017
  Χώρος: Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης «Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών»
  Η διαμόρφωση και ο εξοπλισμός του εκθεσιακού χώρου του ναού της Αγίας Αικατερίνης, ως μουσείου χριστιανικής τέχνης, ολοκληρώθηκε με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ (ΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013). Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.
     
Οικία – Μουσείο Ελευθέριου Βενιζέλου   Πόλη: Χαλέπα, Χανιά
  Ημ/νία: 18/5/2017 ώρες 10:00 - 14:00 και 18:00 – 21:00
  Χώρος: Οικία – Μουσείο Ελευθέριου Βενιζέλου
 

Η Οικία-Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό με εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς μαθητές, ξεναγήσεις για το ευρύ κοινό και διαδραστικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια στην Αίθουσα Διαδραστικών Εκθεμάτων & Τεχνολογίας (πάζλ, παιχνίδια μυστηρίου, κυνήγι θησαυρού, παιχνίδια μεταμφίεσης, αφής, κρυπτόλεξα, κ.α.).

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρα Μουσείων και της συμμετοχής στην καμπάνια «Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2017 (#EU in my Region) και υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020).

Πληροφορίες: www.venizelos-foundation.gr

   
 • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Ρόδος: Παναγιά του Κάστρου   Πόλη: Ρόδος
  Ημ/νία: 9/5/2017
  Χώρος: Παναγιά του Κάστρου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου
 

Παρουσίαση έργων της περιόδου 2007-2013 και μουσική εκδήλωση με τον κοντρατενόρο Σταμάτη Παυλούς. Η Παναγιά του Κάστρου είναι ένα Βυζαντινό μνημείο του 11ου αιώνα, η αποκατάστασή του οποίου έγινε με τη συγχρηματοδότηση του ΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013.

Πληροφορίες: pepna.gr/news/notio-aigaio-giortazei-tin-imera-tis-eyropis

     
Καθεδρικός Ναός Αγ. Γεωργίου Άνω Σύρου   Πόλη: Άνω Σύρος
  Ημ/νία: 21/6/2017
  Χώρος: Καθεδρικός Ναός Αγ. Γεωργίου Άνω Σύρου
 

Μουσική εκδήλωση με την Ορχήστρα των Κυκλάδων και την παιδική χορωδία της, υπό τη διεύθυνση του συνθέτη Νίκου Κυπουργού. Η αποκατάσταση του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου του 17ου αιώνα έγινε με τη συγχρηματοδότηση του ΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013.

Πληροφορίες: pepna.gr/news/notio-aigaio-giortazei-tin-eyropaiki-imera-tis-moysikis

   
 • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών   Πόλη: Θερμοπύλες
  Ημ/νία: 30/10/2017
  Χώρος: Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών
 

Διαγωνισμός φωτογραφίας «Η Ευρώπη και τα έργα στην περιοχή μου» που απευθύνεται σε μαθητές σχολείων της Στερεάς Ελλάδας, με θέμα τα συγχρηματοδοτούμενα έργα που ξεχώρισαν οι μαθητές. Η απονομή των βραβείων για τους νικητές του διαγωνισμού θα γίνει στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών και θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

   
 • Περιφέρεια Πελοποννήσου
Κέντρο Υγείας Κιάτου   Πόλη: Κιάτο
  Ημ/νία: 5/5/2017
  Χώρος: Κέντρο Υγείας Κιάτου
 

Ξενάγηση και αφιέρωμα στην υγεία στο Κέντρο Υγείας Κιάτου. H εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11:00 π.μ. και θα περιλαμβάνει χαιρετισμό και ενημέρωση για συγχρηματοδοτούμενα έργα και πρωτοβουλίες της ΕΕ και για έργα υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ενημέρωση σε θέματα προληπτικής ιατρικής από τον Διευθυντή του ΚΥ Κιάτου και ενημέρωση σε θέματα υγείας από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου.

     
Λεωνίδιο   Πόλη: Λεωνίδιο
  Ημ/νία: 10/5/2017
  Χώρος: Φάμπρικα Πολιτισμού
 

O Δήμος Νότιας Κυνουρίας στα πλαίσια των ανοιξιάτικων πολιτιστικών του εκδηλώσεων, θα φιλοξενήσει στον Πολυχώρο της Φάμπρικας Πολιτισμού στο Λεωνίδιο, την δεκάχρονη διεθνώς βραβευμένη Βρετανή βιολίστρια Leia Zhu, σε ένα ρεσιτάλ βιολιού με συνοδεία πιάνου. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 20:00 ωστόσο ο Πολυχώρος της Φάμπρικας Πολιτισμού θα είναι ανοικτός στους επισκέπτες από τις 18:00 έως τις 21:00. Η Φάμπρικα Πολιτισμού ανακαινίστηκε και μετατράπηκε σε πολυχώρο με υποδομές για πολιτιστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του ΕΠ Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013, με πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

     
Γύθειο - Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης   Πόλη: Γύθειο
  Ημ/νία: 18/5/2017, ώρα 21:00-23:00
  Χώρος: Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης (Παλαιό Παρθεναγωγείο)
 

Το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ανατολικής Μάνης διοργανώνει το πρόγραμμα δωρεάν ερμηνευτικών ξεναγήσεων "Μάνη, το ταξίδι της πέτρας στο χρόνο και τον τόπο" υπό την μελωδία πιάνου. Το Κέντρο Πολιτισμού είναι ένα σύγχρονο μουσείο πόλης, το οποίο μιλά για τη Μάνη, την ιστορία και τους ανθρώπους της. Στεγάζεται στο Παλαιό Παρθεναγωγείο, ένα ιστορικό διατηρητέο μνημείο, με ιστορία 120 ετών. Μέσα από τις ψηφιακές εφαρμογές του Κέντρου και το πληροφοριακό υλικό οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να οργανώσουν την περιήγησή τους στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης και να ανακαλύψουν τις ομορφιές της. Το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ανατολικής Μάνης έχει χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του ΕΠ "Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013".

Πληροφορίες: www.kpmanis.gr

 

     
8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας   Πόλη: Καλαμάτα
  Ημ/νία: 26/5/2017
  Χώρος: 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
 

Εκδήλωση για τους μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, το οποίο ανεγέρθηκε με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ (ΕΣΠΑ 2007-2013)

     
Σπάρτη - Πάρκο Γουδέ   Πόλη: Σπάρτη
  Ημ/νία: 31/5/2017
  Χώρος: Πάρκο Γουδέ
 

Αφιέρωμα στο συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο Πάρκο Γουδέ (Ταμείο ΕΤΠΑ) σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος. Πρόκειται για έναν οργανωμένο χώρο πρασίνου και ψυχαγωγίας συνολικής επιφάνειας περίπου 40.000τμ που ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνει δίκτυο μονοπατιών, ποδηλατική διαδρομή, παιδότοπους, χώρους άθλησης, χώρο εκδηλώσεων, λίμνη, θέατρο, εκπαιδευτικούς κήπους, αναψυκτήριο, βοηθητικούς χώρους κ.α. Θα πραγματοποιηθεί συμβολική δεντροφύτευση, ομιλίες, παιχνίδια, εικαστικά δρώμενα στο χώρο του πάρκου. Θα γίνει επίσης η βράβευση του μαθητικού διαγωνισμού φωτογραφίας.

   
 • Περιφέρεια Θεσσαλίας
Τρίκαλα - Μύλος Ματσόπουλου   Πόλη: Τρίκαλα
  Ημ/νία: 10/06/2017 ώρα 10:30-20:00
  Χώρος: Μύλος Ματσόπουλου
 

Ο Μύλος Ματσόπουλου είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία βιομηχανικής κληρονομιάς στην Ελλάδα, κατασκευασμένο το 1884, για το οποίο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την αποκατάσταση και την μουσειολογική του ανάδειξη, με την συγχρηματοδότηση του ΕΠ "Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013". Στο Μύλο λειτουργεί ο μοναδικός κάθετος υδροστρόβιλος στην Ευρώπη, με ολόκληρο τον μηχανολογικό του εξοπλισμό καθώς και μια σειρά διαδραστικών εφαρμογών και παιχνιδιών για τον κόσμο του σίτου και του αλευριού.

Πληροφορίες: www.mylosmatsopoulou.gr

   

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 24/04/2018