Η Ευρώπη στην Περιοχή μου 

 • Ενέργειες
 • Εκτύπωση σελίδας
Europe In My Region 2018
     

Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2018 (#EUinMyRegion) είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία επικοινωνίας, που στοχεύει να ενθαρρύνει τους πολίτες να ανακαλύψουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους. Συμμετέχουν πάνω από 20 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν συγχρηματοδοτούμενα έργα, να ενημερωθούν γι' αυτά και να μοιραστούν εμπειρίες και εικόνες μέσα από τα social media.

   
  Εκδηλώσεις προβολής συγχρηματοδοτούμενων έργων

Σε πάνω από 20 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, τα έργα που έχουν συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ανοίγουν για το κοινό ή προβάλλονται μέσα από ποικίλες εκδηλώσεις. Στον διαδικτυακό χάρτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτυπώνονται οι εκδηλώσεις σε όλες τις χώρες και στην Ελλάδα, όπου διοργανώνονται στις Περιφέρειες και στην Αθήνα.

Επιλέξτε στο χάρτη την περιοχή που σας ενδιαφέρει ή δείτε παρακάτω όλες τις εκδηλώσεις συγχρηματοδοτούμενων έργων που διοργανώνονται.

 
Χάρτης Περιφερειών Ελλάδας Ανατ.Μακεδονία - ΘράκηΔυτ.ΜακεδονίαΙόνια ΝησιάΔυτ. ΕλλάδαΉπειροςΚρήτηΣτερεά ΕλλάδαΑττικήΠελοπόννησοςΒόρειο Αιγαίο
   
 • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Αθλητικό Κέντρο «Δημήτρης Τόφαλος»

 

  Πόλη: Πάτρα
  Ημ/νία: 27 - 29/4/2018
  Χώρος: Αθλητικό Κέντρο «Δημήτρης Τόφαλος»
 

Το ΕΠ Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη συμμετέχει με περίπτερο στην 5η έκθεση μεταφοράς τεχνογνωσίας Patras Innovation Quest. Στελέχη του ΕΠ θα ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες για τα έργα που υλοποιούνται ενώ παράλληλα θα προβάλλεται βίντεο με εικόνες και πληροφορίες για τα έργα.

     
Teachers4Europe - Πάτρα   Πόλη: Πάτρα
  Ημ/νία: 12/5/2018
  Χώρος: Πλατεία Ψηλά Αλώνια
 

Μαθητές και εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο δίκτυο Teachers4Europe (T4E) Αχαΐας παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους και δρώμενα σχετικά με την Ευρώπη. Η εκδήλωση είναι μια συνδιοργάνωση του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Patra Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 2014-2020 και του δικτύου Teachers4Europe Αχαΐας.

     
Teachers4Europe - Πάτρα   Πόλη: Πάτρα
  Ημ/νία: 24/5/2018 ώρα 18:30
  Χώρος: Αγορά Αργύρη
 

Εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της μακράς συνεργασίας μεταξύ της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και των Διευθύνσεων Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αχαΐας, με στόχο τη σύνδεση των έργων ΕΣΠΑ με την εκπαίδευση για την αειφορία.

   
 • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης   Πόλη: Αλεξανδρούπολη
  Ημ/νία: 3/5/2018
  Χώρος: Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης
 

Επίσκεψη μαθητών της Γ΄τάξης απομακρυσμένων Γυμνασίων του Νομού Έβρου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007–2013.

     
Αρχαιολογικός χώρος Μαρώνειας   Πόλη: Μαρώνεια
  Ημ/νία: 8/5/2018
  Χώρος: Αρχαίο θέατρο Μαρώνειας
 

Επίσκεψη μαθητών της Γ΄τάξης απομακρυσμένων Γυμνασίων του Νομού Ροδόπης στο αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας, η αποκατάσταση του οποίου συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007–2013.

     
Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου   Πόλη: Διδυμότειχο
  Ημ/νία: 17/5/2018
  Χώρος: Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου
 

Επίσκεψη μαθητών της Γ΄τάξης απομακρυσμένων Γυμνασίων του Νομού Έβρου στο Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου. Η οργάνωση της μόνιμης συλλογής του Μουσείου συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007–2013.

     
Αρχαιολογικός χώρος Αβδήρων   Πόλη: Άβδηρα
  Ημ/νία: 21/5/2018
  Χώρος: Αρχαιολογικός χώρος Αβδήρων
 

Επίσκεψη μαθητών της Γ΄τάξης απομακρυσμένων Γυμνασίων του Νομού Ξάνθης στον αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων, η αποκατάσταση του οποίου συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά την προγραμματική περίοδο 2007–2013.

     
Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες (ΚΔΑΠμεΑ) Δήμου Δράμας   Πόλη: Δράμα
  Ημ/νία: 13/6/2018
  Χώρος: Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες (ΚΔΑΠμεΑ) Δήμου Δράμας
 

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες (ΚΔΑΠμεΑ) του Δήμου Δράμας «Το Χαμόγελό μας», ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί το ευρύ κοινό και να ενημερώσει για τις δράσεις και τις υπηρεσίες που προσφέρει.

     
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Δήμου Δράμας   Πόλη: Δράμα
  Ημ/νία: 14/6/2018
  Χώρος: Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Δήμου Δράμας
 

Έκθεση χειροτεχνημάτων και μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) του Δήμου Δράμας με τη συμμετοχή των συγκροτημάτων του ΚΗΦΗ, του ΚΑΠΗ και του Συλλόγου Μικρασιατών Δράμας.

   
 • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
Κέντρο Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας Νεχωρίου

  Πόλη: Χίος
  Ημ/νία: 7 - 8/5/2018
  Χώρος: Κέντρο Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας Νεχωρίου, 1ο Γυμνάσιο Χίου, Πλατεία Πλαστήρα
 

Ανοιχτή συζήτηση στο Κέντρο Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας στο Νεχώρι στις 11:00πμ, με γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες και θέμα «Η Ευρώπη αγκαλιάζει τους ανθρώπους της» μαζί με την Εταιρεία Γονέων Ατόμων Νοητικά Υστερούντων.

     
1ο Γυμνάσιο Χίου   Πόλη: Χίος
  Ημ/νία: 7/5/2018
  Χώρος: 1ο Γυμνάσιο Χίου
 

Ανοιχτή συζήτηση με παραγωγικούς φορείς της Χίου και θέμα «Η συνεισφορά των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών πόρων για την ανάπτυξη της Χίου – 3 δεκαετίες Ευρώπη» μαζί με το Δήμο Χίου.

     
Πεζόδρομος Απλωταριά   Πόλη: Χίος
  Ημ/νία: 8/5/2018
  Χώρος: Πλατεία Πλαστήρα
 

Διαδραστικό παιχνίδι στην Πλατεία Πλαστήρα στις 11:00πμ με παιδιά νηπιαγωγείων και δημοτικών και θέμα «Το Μυστικό της Ευρώπης».

     
   
 • Περιφέρεια Κρήτης
Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ο Άγιος Σπυρίδων»   Πόλη: Κρουσώνας Ηρακλείου
  Ημ/νία: 11/5/2018
  Χώρος: Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ο Άγιος Σπυρίδων»
 

Κυκλοφοριακή αγωγή: Ασφαλείς Διαδρομές στην Ευρώπη. Δράσεις συνεργασίας και αλληλεπίδρασης των φιλοξενούμενων στην κοινωνική δομή Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ο Άγιος Σπυρίδων», με μαθητές σχολείων της πόλης του Ηρακλείου. Ζωγραφική με θέμα την Ευρώπη και αφήγηση του μύθου της αρπαγής της Ευρώπης.

     
Ρέθυμνο - Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων AMEA «Αγάπη»   Πόλη: Ρέθυμνο
  Ημ/νία: 15/5/2018
  Χώρος: Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων AMEA «Αγάπη»
 

«Η γιορτή της αγάπης για την Ευρώπη»: Μουσικοχορευτικές δραστηριότητες συνεργασίας και αλληλεπίδρασης των φιλοξενούμενων στην κοινωνική δομή «Αγάπη» με παιδιά από σχολεία της πόλης του Ρεθύμνου.

     
Σύλλογος Προστασίας Αυτιστικών Παιδιών Ν. Χανίων «Η Μεγαλόχαρη»   Πόλη: Χανιά
  Ημ/νία: 16/5/2018
  Χώρος: Σύλλογος Προστασίας Αυτιστικών Παιδιών Ν. Χανίων «Η Μεγαλόχαρη»
 

«Γίνε κομμάτι της ζωής μας»: Δράσεις συνεργασίας των φιλοξενούμενων στην κοινωνική δομή «Η Μεγαλόχαρη» με μαθητές των σχολείων της πόλης των Χανίων και αθλητών τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας. Μουσικοχορευτική δραστηριότητα από τοπικό Σύλλογο.

     
Σύλλογος «Δικαίωμα στη Ζωή»   Πόλη: Θραψανός Ηρακλείου
  Ημ/νία: 18/5/2018
  Χώρος: Σύλλογος «Δικαίωμα στη Ζωή»
 

Ξενάγηση στους χώρους και παρουσίαση των λειτουργιών του Κέντρου «Δικαίωμα στη Ζωή». Δημιουργική αλληλεπίδραση των φιλοξενούμενων στην κοινωνική δομή με μαθητές σχολείων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας με εικαστικά δρώμενα.

     
Ένωση Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων «Ζωοδόχος Πηγή»   Πόλη: Ηράκλειο
  Ημ/νία: 22/5/2018
  Χώρος: Ένωση Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων «Ζωοδόχος Πηγή»
 

«Ευρώπη: πηγή έκφρασης για την διαφορετικότητα». Οι φιλοξενούμενοι στη δομή «Ζωοδόχος Πηγή» συνεργάζονται με μαθητές σχολείων της πόλης του Ηρακλείου στο πλαίσιο εικαστικών δράσεων και ζωγραφίζουν την «Ευρώπη για όλους». Τα έργα που θα δημιουργηθούν θα εκτεθούν σε χώρο του Κέντρου.

   
 • Περιφέρεια Αττικής
Nτοκιμαντέρ «Συγκάτοικοι στη Γη - Earthmates»

 

  Πόλη: Αθήνα
  Ημ/νία: 9,10 και 17/5/2018
  Χώρος: Exile Room, Αθηνάς 12, 3ος όροφος, Μοναστηράκι
 

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Συγκάτοικοι στη Γη - Earthmates» που προβάλλει ιστορίες για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του πλανήτη Γη μέσα από την κοινή γλώσσα των κινούμενων εικόνων. Το Earthmates επιχειρεί να απεικονίσει την προσπάθεια μας να συνυπάρξουμε με τη φύση και τα δημιουργήματα της μέσα από τα μάτια 5 κινηματογραφιστών που η αποστολή της ζωής τους είναι να αφυπνίσουν συνειδήσεις για καυτά περιβαλλοντικά θέματα ώστε να επιμηκύνουν τη ζωή του πλανήτη. Η παραγωγή του ντοκιμαντέρ έχει συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού - Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

   
 • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών

Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας

Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας

 

  Πόλη: Δελφοί, Θήβα, Λαμία
  Ημ/νία: 18/5/2018
  Χώρος: Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας, Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας
 

Οι χώροι του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών, του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας και του Αρχαιολογικού Μουσείου Λαμίας θα είναι ανοιχτοί με ελεύθερη είσοδο κατά την 18η Μαΐου, Διεθνή Ημέρα Μουσείων, ώστε οι πολίτες να περιηγηθούν στα εκθέματα και στους χώρους που αναδείχθηκαν με χρηματοδοτικούς πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ανακαλύψουν την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

   
 • Περιφέρεια Ηπείρου
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020»   Πόλεις: Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα
  Ημ/νία: 16/5/2018, 23/5/2018, 4/6/2018, 6/6/2018
  Χώρος: Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, Hotel Du Lac Ιωάννινα, Επιμελητήριο Άρτας, Eπιμελητήριο Πρέβεζας
 

Info-days για τις δράσεις επιχειρηματικότητας και καινοτομίας του ΕΠ Ήπειρος 2014-2020 στις 4 πόλεις. Οι εκδηλώσεις θα επικεντρωθούν στην παρουσίαση των ανοιχτών προσκλήσεων: Ηλεκτρονικό επιχειρείν (e-business), Ενίσχυση υφιστάμενων ΜΜΕ για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, Υποστηρικτικοί μηχανισμοί για την προώθηση της καινοτομίας στην τοπική επιχειρηματικότητα.

     
Νέα πτέρυγα Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων   Πόλη: Ιωάννινα
  Ημ/νία: 29/5/2018
  Χώρος: Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων
 

Επίσκεψη στη νέα πτέρυγα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και παρουσίαση ερευνητικών αποτελεσμάτων στην υγεία στον χώρο του πενταόροφου κτιρίου νοσηλευτικών μονάδων. Η πτέρυγα κατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 και του ΕΣΠΑ 2014-2020.

     
Προμήθεια ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ   Πόλη: Άρτα και Πρέβεζα
  Ημ/νία: 30/5/2018
  Χώρος: Γυμνάσιο Γραμμενίτσας Άρτας και Παραλιακός πεζόδρομος Πρέβεζας
 

Ο κοινωνικός ρόλος του ΕΚΑΒ: Ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση πολιτών σε παροχή πρώτων βοηθειών στο Γυμνάσιο Γραμμενίτσας Άρτας και στον παραλιακό πεζόδρομο Πρέβεζας. Η προμήθεια ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Ηπείρου έχει συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

     
Εγκαίνια Τοπικών Μονάδων Υγείας στα Ιωάννινα   Πόλη: Ιωάννινα
  Ημ/νία: 31/5/2018
  Χώρος: Τοπικές Μονάδες Υγείας Ιωαννίνων
 

Εγκαίνια των Τοπικών Μονάδων Υγείας στα Ιωάννινα. Οι Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) έχουν δημιουργηθεί και λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα με σκοπό τη δωρεάν και καθολική υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού, την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, την πρόληψη των νόσων και την αγωγή και προαγωγή της υγείας της κοινότητας. Τα ΤΟΜΥ έχουν συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

     
Πολυδύναμο Κέντρο Νοσοκομείου Ιωαννίνων Χατζηκώστα   Πόλη: Ιωάννινα
  Ημ/νία: 31/5/2018
  Χώρος: Πολυδύναμο Κέντρο Νοσοκομείου Ιωαννίνων Χατζηκώστα
 

Παρουσίαση των δράσεων απεξάρτησης που σχεδιάζεται να υλοποιηθούν στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για την υγεία στον χώρο του Πολυδύναμου Κέντρου Αντιμετώπισης Αλκοολικών και της Κρίσης των Χρηστών Ναρκωτικών στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων. Η κατασκευή του κτιρίου του Κέντρου, τα έργα στον περιβάλλοντα χώρο, καθώς και η προμήθεια και εγκατάσταση του ιατρικού, ηλεκτρολογικού, ηλεκτρονικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, έχουν συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 και του ΕΣΠΑ 2014-2020.

     
Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών   Πόλη: Ιωάννινα
  Ημ/νία: 31/5/2018
  Χώρος: Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών
 

Παρουσίαση της Στρατηγικής για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

     
Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) Νοσοκομείου Φιλιατών   Πόλη: Ηγουμενίτσα
  Ημ/νία: 1/6/2018
  Χώρος: Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών
 

Εγκαίνια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Φιλιατών στην Ηγουμενίτσα. Το ΤΕΠ θα συνδέεται λειτουργικά με το νοσοκομείο Φιλιατών. Η κατασκευή του κτιρίου, καθώς και η προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού, συγχρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 και του ΕΣΠΑ 2014-2020.

   
 • Περιφέρεια Πελοποννήσου
Κεντρική Πλατεία Άργους    Πόλη: Άργος
  Ημ/νία: 16/6/2018
  Χώρος: Κεντρική Πλατεία Άργους
 

Ενημερωτική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία Άργους, η ανάπλαση της οποίας είναι τμήμα ευρύτερης στο κέντρο του Άργους, που πραγματοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση της ΕΕ. Στην εκδήλωση θα περιλαμβάνεται και έκθεση φωτογραφίας συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Πληροφορίες: http://eydpelop.gr

     
 Ανάπλαση Ξηριά   Πόλη: Κόρινθος
  Ημ/νία: 5/6/2018
  Χώρος: Περιοχή Ξηριά
 

Αφιέρωμα στο συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ (ταμείο ΕΤΠΑ) έργο της ανάπλασης και της πεζογέφυρας Ξηριά, σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Θα πραγματοποιηθεί συμβολική δεντροφύτευση, ομιλίες, παιχνίδια, εικαστικά δρώμενα στο χώρο του πάρκου.

Πληροφορίες: http://eydpelop.gr

     
 Εκδήλωση ΚΑΠΕ, Ναύπλιο   Πόλη: Ναύπλιο
  Ημ/νία: 6/6/2018, ώρα 17:00-20:00
  Χώρος: Βουλευτικό, Πλατεία Συντάγματος
 

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) διοργανώνει εκδήλωση με τη συνεργασία του Δήμου Ναυπλιέων, με θέμα «Υποστήριξη των Δήμων για την εφαρμογή πολιτικών ενεργειακής απόδοσης». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα του έργου Publenef, άλλα ευρωπαϊκά και εθνικά έργα που υλοποιεί το ΚΑΠΕ με σκοπό την υποστήριξη των Δήμων για την υλοποίηση των υποχρεώσεων και των πρωτοβουλιών τους σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και τέλος μια επισκόπηση έργων του ΚΑΠΕ από τη συμμετοχή του στην προγραμματική περίοδο 2007-2013 του ΕΣΠΑ (ΕΠ Ανταγωνιστικότητα ΙΙ). Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι Δήμων, επιμελητηρίων, παραγωγικών φορέων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, πολίτες του νομού, κ.α. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, με προεγγραφή.

Πληροφορίες: minadaki@cres.gr

     

Κάστρο Καρύταινας

Κάστρο Καρύταινας

  Πόλη: Καρύταινα Αρκαδίας
  Ημ/νία: 9 και 10/6/2018
  Χώρος: Αρχαιολογικός χώρος Καρύταινας
 

«Karytaina of Europe: από το κάστρο των Φράγκων στο ορμητήριο της Ελληνικής Επανάστασης και στον ιστορικό τόπο του Σήμερα»

9 Ιουνίου 19:00-21:00: Παρουσίαση του έργου που επιτελέστηκε και επιτελείται στα μνημεία της Καρύταινας.

10 Ιουνίου 08:00-12:00: Θυρανοίξια στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, παρουσίαση περιοδικής έκθεσης του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού στον Πύργο της Λεβένταινας και ξενάγηση στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου του Κάστρου. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, το Δήμο Μεγαλόπολης, το Σύλλογο των Καρυτινών της Αθήνας και του Πειραιά «Θ. Κολοκοτρώνης» και το Σύλλογο «Κοινόν Καρυτινών»

Πληροφορίες: https://www.culture.gr/el/service/SitePages/view.aspx?iID=3303

   
 • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Ερείκουσα   Πόλη: Ερείκουσα
  Ημ/νία: 9 - 10/6/2018
  Χώρος: Λιμάνι Ερείκουσας (Διαπόντια νησιά)
  Το νέο λιμάνι της Ερείκουσας ανοίγει στο κοινό και τους χρήστες του. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ένα ιστιοπλοϊκό αγώνα (Ρεγκάτα) Κέρκυρα-Ερείκουσα στις 9 Ιουνίου και ένα κολυμβητικό αγώνα ανοικτής θάλασσας (1500μ) στις 10 Ιουνίου.  Επίσης στις 10 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί φωτογραφική έκθεση και σύντομη παρουσίαση της μακράς ναυτικής ιστορίας του νησιού και των κατοίκων του (παραδοσιακά καΐκια, κλπ).
     
Μεγανήσι   Πόλη: Μεγανήσι
  Ημ/νία: 27/6/2018
  Χώρος: Κέντρο Πολιτιστικής Κληρονομιάς Μεγανησίου
  Το Κέντρο Πολιτιστικής Κληρονομιάς Μεγανησίου ανοίγει στο κοινό, το οποίο μπορεί να το επισκεφθεί και να μάθει για την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού με διαδραστικό τρόπο, μέσα από ψηφιακές εφαρμογές, ενώ στο μικρό ανοικτό θέατρο του Κέντρου θα οργανωθεί πολιτιστική εκδήλωση.
   
 • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
Κεντρική Πλατεία Κοζάνης   Πόλη: Κοζάνη
  Ημ/νία: Σεπτέμβριος 2018
  Χώρος:
 

Η Διαχειριστική Αρχή του ΕΠ Δυτική Μακεδονία 2014-2020 σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας έχει προκηρύξει μια σειρά από διαγωνισμούς σε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Δυτ. Μακεδονίας για το σχολικό έτος 2017-2018. Οι διαγωνισμοί είναι φωτογραφίας, ζωγραφικής, λογοτεχνίας και πολυμέσων με χρήση των Τεχνολογιών Πληροφοριών  και Επικοινωνίας (ΤΠΕ).

Το θέμα των διαγωνισμών είναι ο τρόπος που βλέπουν οι μαθητές την παρουσία της ΕΕ στη Δυτ. Μακεδονία, μέσα από τα συγχρηματοδοτούμενα έργα της ΕΕ.

Από τις συμμετοχές θα βραβευθούν τα τρία καλύτερα έργα από κάθε διαγωνισμό, ενώ οι επιλεγμένες συμμετοχές θα παρουσιαστούν στην τελετή απονομής που θα γίνει το Σεπτέμβριο, σε ημερομηνία και χώρο που θα ανακοινωθούν προσεχώς.

     

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 05/06/2018