facebook

Επιτροπές Παρακολούθησης 2017 

 • Ενέργειες
 • Εκτύπωση σελίδας
Επιτροπές Παρακολούθησης των ΕΠ του ΕΣΠΑ 2017-2020

Για την παρακολούθηση της εφαρμογής των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΕΠ) του ΕΣΠΑ 2014-2020 καθώς και για την έγκριση της εξειδίκευσής τους, προβλέπεται η συγκρότηση των Επιτροπών Παρακολούθησης (ΕπΠα) σύμφωνα με το άρθρο 24 του Νόμου 4314/2014.

Η ΕπΠα του κάθε ΕΠ αποτελείται από εκπροσώπους της Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος, της Εθνικής Αρχής Συντονισμού, της Αρχής Πιστοποίησης, των επιτελικών ή άλλων υπηρεσιακών δομών του τομέα πολιτικής του οικείου προγράμματος, εκπροσώπους των ενδιάμεσων φορέων που διαχειρίζονται τμήματα του προγράμματος, εκπροσώπους δημόσιων αρχών και αρμόδιων φορέων για θέματα προώθησης της κοινωνικής ένταξης, ισότητας των φύλων, καταπολέμησης των διακρίσεων, του περιβάλλοντος, πολιτισμού, τουρισμού, κρατικών ενισχύσεων, έρευνας και καινοτομίας, υγείας, αγροτικής ανάπτυξης, δημόσιας διοίκησης, τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους της ΕΝΠΕ και ΚΕΔΚΕ, της ΜΟΔ ΑΕ, των οικονομικών και κοινωνικών εταίρων και αντιπροσωπευτικών μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Στην ΕπΠα του ΕΠ συμμετέχουν, επίσης, με συμβουλευτική ιδιότητα, εκπρόσωποι της Αρχής Ελέγχου, της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίων Επενδύσεων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

   
  Εκδηλώσεις προβολής συγχρηματοδοτούμενων έργων

 

Στο πλαίσιο της 3ης Συνεδρίασης των Επιτροπών Παρακολούθησης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις προβολής των συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Επιλέξτε στο χάρτη την περιοχή που σας ενδιαφέρει ή δείτε παρακάτω όλες τις εκδηλώσεις συγχρηματοδοτούμενων έργων που διοργανώνονται.

Ο κατάλογος των εκδηλώσεων που υλοποιούνται στο πλαίσιο των Επιτροπών Παρακολούθησης επικαιροποιείται με βάση τον προγραμματισμό των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.

 
Χάρτης Περιφερειών Ελλάδας Κεντρ.ΜακεδονίαΔυτ.ΜακεδονίαΑνατ.Μακεδονία - ΘράκηΙόνια ΝησιάΔυτ. ΕλλάδαΣτερεά ΕλλάδαΠελοπόννησοςΚρήτηΒόρειο ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΑττικήΘεσσαλία
   
 • Ανατολική Μακεδονία και Θράκη


Μελέτη και κατασκευή Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας

Ανάπλαση περιοχής επικάλυψης χειμάρρου Καλλίφυτου Δράμας

   


Πόλη:
Καβάλα

Ημ/νία: 6/11 - 7/11/2017

Χώρος: Ξενοδοχείο Lucy

Στα πλαίσια της 3ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2014 - 2020», θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας με έργα που χωροθετούνται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και χρηματοδοτήθηκαν στις διάφορες Προγραμματικές Περιόδους από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

   
 • Κεντρική Μακεδονία

Η Πολιτική Συνοχής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
 


Πόλη:
Θεσσαλονίκη

Ημ/νία: 7/11/2017, ώρα 18:00

Χώρος: Κτίριο Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ)

Πραγματοποίηση εκδήλωσης - στο περιθώριο της διενέργειας της συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΠ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας - με θέμα «Η Πολιτική Συνοχής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», όπου παρουσιάζονται οι παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εκδήλωση έχει διαδραστικό χαρακτήρα, με την έννοια ότι υποβάλλονται ερωτήσεις και γίνεται συζήτηση των προσκεκλημένων με τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που παραβρίσκονται.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό, ενώ έχουν κληθεί να συμμετάσχουν το σύνολο των φορέων της Περιφέρειας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης λειτουργεί οπτικοακουστική Έκθεση Φωτογραφίας έργων που συγχρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από το 2000 έως και σήμερα.

   
 • Στερεά Ελλάδα


Επανέκθεση προϊστορικών, κλασικών και βυζαντινών αρχαιοτήτων - Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας

Επισκευή και μετατροπή του κτιρίου 'Αρεθούσα' σε Διαχρονικό Μουσείο Χαλκίδας

Αποκατάσταση των υπόγειων στοών της Ι.Μ Οσίου Λουκά Βοιωτίας

 


Πόλη:
Χαλκίδα

Ημ/νία: 13/11/2017, ώρα 18:00

Χώρος: Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας

Θεματική παρουσίαση συγχρηματοδοτούμενων έργων της Περιφέρειας:

 • Δίκτυα διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας - Θ. Τερζόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΔΑ ΑΕ
 • Νοσοκομείο Χαλκίδας: Αναμενόμενα οφέλη και προοπτικές - Π. Τζαφέρος, Διοικητής Νοσοκομείου Χαλκίδας
 • Πολιτιστικές διαδρομές: Αναδεικνύοντας την πολιτιστική κληρονομιά της Χαλκίδας - Πάρη Καλαμαρά, Διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας
 • Δομές Κοινωνικής Στήριξης στο πλαίσιο του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας: Η περίπτωση του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων - Μαρίνα Λέτη, Ειδική Συνεργάτης Δημάρχου Αλιάρτου - Θεσπιέων
 • Ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας - Χ. Τσοκανής, Γενικός Διεθυντής Περιφερειακού ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ

Παρουσίαση αποτελεσμάτων μαθητικού διαγωνισμού φωτογραφίας και απονομή βραβείων «καλύτερης φωτογραφίας» στα Σχολεία της Περιφέρειας που διακρίθηκαν.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει, επίσης, έκθεση φωτογραφίας έργων που συγχρηματοδοτήθηκαν από την ΕΕ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

   
 • Θεσσαλία


Παλιές Φυλακές Τρικάλων, δημιουργία Κέντρου Έρευνας Τσιτσάνη και ανάδειξη Οθωμανικού Λουτρού

Ανασύσταση λίμνης Κάρλας

 


Πόλη:
Λάρισα

Ημ/νία: 16/11/2017

Χώρος: Divani Palace Hotel

Στο πλαίσιο της 3ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014 - 2020», θα πραγματοποιηθεί οπτικοακουστική έκθεση φωτογραφίας έργων που συγχρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ανοικτό στο κοινό.

   
 • Ιόνια Νησιά

Πολιτικές συνοχής της ΕΕ στα Ιόνια Νησιά - Παρελθόν, παρόν και μέλλον
 


Πόλη:
Κέρκυρα

Ημ/νία: 23/11/2017, ώρα 19:00

Χώρος: Μουσείο Ασιατικής Τέχνης - Ανάκτορα Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου

Παρουσίαση και ανοιχτή συζήτηση για την πολιτική συνοχής της ΕΕ διαχρονικά, με τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων της ΕΕ, αυτοδιοικητικών και εκπροσώπων της κοινωνίας, με παράλληλη προβολή βίντεο-παρουσίασης έργων που υλοποιήθηκαν κατά το παρελθόν και πώς τα αντιμετωπίζουν οι χρήστες (testimonials) καθώς και έκθεση φωτογραφιών έργων που έχουν υλοποιηθεί στα Ιόνια νησιά κατά τις παρελθούσες προγραμματικές περιόδους.

Επίσης, ξενάγηση στις πτέρυγες του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης που έχει χρηματοδοτηθεί από 3 διαφορετικές προγραμματικές περιόδους για την αναβάθμιση των εκθέσεών του.

   
 • Αττική

Μεταφορές και Περιβάλλον: Χθες - Σήμερα - Αύριο

ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 - Επένδυση στην ποιότητα & την εξωστρέφεια

 


Πόλη:
Αθήνα

Ημ/νία: 23/11/2017 έως 27/11/2017, ώρες λειτουργίας Μετρό
Χώρος: Σταθμός Μετρό «Σύνταγμα»

Ημ/νία: 28/11/2017 έως 02/12/2017, ώρες λειτουργίας Μετρό
Χώρος: Σταθμός Μετρό «Μοναστηράκι»

Στο πλαίσιο της 3ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2014-2020, σε δύο κεντρικούς σταθμούς του Μετρό Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή για το κοινό έκθεση φωτογραφίας έργων υποδομών μεταφορών και περιβάλλοντος, που συγχρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση από το 1994 έως και σήμερα.

 

 

 

 

 

Πόλη: Αθήνα

Ημ/νία: 30/11/2017, ώρα 17:00

Χώρος: Royal Olympic Hotel, Αθανασίου Διάκου 28

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, η Ειδική Γραμματεία Τομεακών Ε.Π. ΕΤΠΑ & ΤΣ και η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 - Επένδυση στην ποιότητα & την εξωστρέφεια».

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 3ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΠΑνΕΚ 2014-2020, θα παρουσιαστεί συνοπτικά η πορεία του Προγράμματος και θα υπάρξει σε βάθος ενημέρωση για τις νέες ενεργές δράσεις.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Δήλωση Συμμετοχής

   
 • Νότιο Αιγαίο

Εκδήλωση ΕΠ Νότιο Αιγαίο 2014-2020
 


Πόλη:
Χώρα Νάξου

Ημ/νία: 23/11/2017, ώρα 18:00

Χώρος: Πολιτιστικό Κέντρο Σχόλης Ουρσουλινών, Κάστρο Χώρας Νάξου

Παρουσίαση 4 επιλεγμένων έργων. Κάθε παρουσίαση (2 από τις Κυκλάδες και 2 από τα Δωδεκάνησα) θα έχει διάρκεια 15΄, θα γίνει από τον αντίστοιχο δικαιούχο, θα αναφέρει συνοπτικά τη σημασία του έργου στην ανάπτυξη του τόπου και θα συνοδεύεται από οπτικό υλικό/μικρή έκθεση.

Επίσης, συνέντευξη τύπου με τα μέσα ενημέρωσης της Περιφέρειας, στην οποία θα συμμετέχουν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκπρόσωπος της Εθνικής Αρχής Συντονισμού.

   
 • Κρήτη

Κρήτη - Ευρώπη: Χθες, Σήμερα, Αύριο
 


Πόλη:
Ηράκλειο

Ημ/νία: 27/11/2017, ώρα 18:00

Χώρος: Βασιλική Αγίου Μάρκου

Θα παρουσιαστούν σε μορφή συζήτησης και ενδεικτικά, χαρακτηριστικές παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Κρήτης με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό, ενώ έχουν κληθεί να συμμετάσχουν το σύνολο των φορέων της Περιφέρειας με παλαιότερους και εν ενεργεία εκπροσώπους τους.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να εκφραστεί η άποψη των πολιτών τόσο για το έργο που επιτελέστηκε και επιτελείται στην Κρήτη μέσω των χρηματοδοτήσεων των Διαρθρωτικών Ταμείων της ΕΕ, από το ΜΟΠ έως και το ΕΣΠΑ 2014-2020, όσο και για τις προτεραιότητες της Πολιτικής Συνοχής του μέλλοντος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιάζονται έργα και δράσεις που συγχρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Κρήτης από το ΜΟΠ έως και σήμερα.

   
 • Δυτική Ελλάδα

Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας
 


Πόλη:
Πάτρα

Ημ/νία: 28/11/2017, ώρα: 18:00-20:30

Χώρος: Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας

Στο πλαίσιο της 3ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών με παρουσίαση έργων τα οποία έχουν συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή σχεδιάζονται να ενταχθούν προς συγχρηματοδότηση.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με μια σύντομη περιήγηση στα σημαντικότερα εκθέματα του μουσείου από αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων, στη συνέχεια θα γίνει παρουσίαση του έργου του αρχαιολογικού μουσείου Πατρών το οποίο είναι συγχρηματοδοτούμενο από προηγούμενες προγραμματικές περιόδους, καθώς και παρουσίαση σημαντικών έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης ή προγραμματίζονται να υλοποιηθούν.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό, ενώ θα κληθεί το σύνολο των φορέων της Περιφέρειας.

   
 • Δυτική Μακεδονία


Καστοριά

Ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου Δισπηλιού Καστοριάς

 


Πόλη:
Καστοριά

Ημ/νία: 28/11/2017, ώρα 17:30

Χώρος: Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς

Ανοιχτή στο ευρύ κοινό ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο "Χθες, σήμερα, αύριο". Κατά την έναρξη της εκδήλωσης θα προβληθεί βίντεο διάρκειας 12 λεπτών, με τα εμβληματικά έργα που συγχρηματοδοτήθηκαν απο την ΕΕ, πλαισιωμένα απο μαρτυρίες ωφελούμενων και δικαιούχων.

   
 • Βόρειο Αιγαίο

Μυτιλήνη
 


Πόλη:
Μυτιλήνη, ώρα 18:00

Ημ/νία: 30/11/2017

Χώρος: Αμφιθέατρο Τμήματος Γεωγραφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου (Λόφος Πανεπιστημίου)

Παρουσίαση συγχρηματοδοτούμενων έργων όλων των περιόδων που έγιναν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με ευρύ κοινό παράλληλα με τη συμμετοχή εκπρόσωπων της Περιφέρειας, των Δήμων, των Επιμελητηρίων (Επαγγελματικών και Επιστημονικών), και περιφερειακών εκπροσώπων για την Παιδεία.

   
 • Πελοπόννησος

Ημερίδα ΕΠ Πελοπόννησος 2014-2020
 


Πόλη:
Τρίπολη

Ημ/νία: 7/12/2017, ώρα 15:00

Χώρος: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης

Θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση για την Πολιτική Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο περιθώριο της διενέργειας της 3ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ «Πελοπόννησος 2014-2020», και θα περιλαμβάνει τις ενότητες «Η σημασία της Πολιτικής Συνοχής για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών» και «Οι αλλαγές που έρχονται: Προβλήματα και λύσεις στην Περιφέρεια», ενώ θα γίνει και παρουσίαση εμβληματικών έργων του σήμερα και του αύριο.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Το Πριν και το Μετά» η οποία θα περιλαμβάνει και μαθητική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο: «Το σχολείο μου».

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό στις 7 και 8 Δεκεμβρίου 2017, σε αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Τρίπολης.

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 27/11/2017