Τα νέα του ΕΣΠΑ

  • Ενέργειες
  • Εκτύπωση σελίδας

Πρωτοβουλία Ωδή στη Χαρά "#Ode2Joy Challenge" από τον Οργανισμό Europa Nostra

26/2/2018

Ο Οργανισμός Europa Nostra έχει ως αποστολή την προστασία και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς και έχει μέλη 40 Ευρωπαϊκές χώρες. Με αφορμή τον εορτασμό για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, διοργανώνει την πρωτοβουλία "#Ode2Joy Challenge" με την οποία προσκαλεί καλλιτέχνες επαγγελματίες και ερασιτέχνες ή άλλους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν και να μοιραστούν στα κοινωνικά δίκτυα μια δημιουργική και ευφάνταστη ερμηνεία ή προσαρμογή της "Ωδής στη Χαρά" από την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν, μελωδία η οποία αποτελεί και και τον ύμνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όλοι μπορούν να συμμετέχουν. Η πρωτοβουλία "#Ode2Joy Challenge" δεν απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες ή ερασιτέχνες καλλιτέχνες (όπως τραγουδιστές, μουσικοί και χορευτές). Απευθύνεται στον καθένα που μπορεί να καταθέσει μια δημιουργική και ευφάνταστη ερμηνεία ή προσαρμογή της "Ωδής στη Χαρά", όπως για παράδειγμα, μέσα από φωτογραφία, video, σκίτσο, εφαρμογή, παιχνίδι, σχέδιο, ιστορία ή και ποίημα. Ενθαρρύνεται επίσης η συμμετοχή σχολείων. 

Εμπνευστείτε από την "Ωδή της Χαράς" του Μπετόβεν, τη διάσημη μελωδία που έχει γίνει σύμβολο της Ευρώπης. Εκτελέστε την αυθεντική μελωδία ή μια δική σας εκδοχή σε ένα πολιτιστικό χώρο που σας ενδιαφέρει: ένα μικρό παρεκκλήσι, ένα ιστορικό θέατρο, έναν κήπο στο χωριό ή ένα μουσείο στην πόλη σας. 

Καταγράψτε τη δημιουργία σας και μοιραστείτε την στα κοινωνικά δίκτυα στις 9 Μαΐου 2018 – Ημέρα της Ευρώπης, με το hashtag #Ode2Joy Challenge. Οι πιο δημιουργικές συμμετοχές θα παρουσιαστούν στη Σύνοδο για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 στο Βερολίνο, ενώ προβολή των αποτελεσμάτων της πρωτοβουλίας θα γίνεται ως το τέλος του 2018 και μετέπειτα.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα #Ode2Joy Challenge.

Φορέας

Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης (ΕΥΣΣΑ)

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 26/2/2018

Περιοχή μελών