Τα νέα του ΕΣΠΑ

  • Ενέργειες
  • Εκτύπωση σελίδας

Το Road Trip Project ξεκινά από την Ελλάδα

16/4/2018

Την Κυριακή 15 Απριλίου ξεκίνησε η ταξιδιωτική εμπειρία του Road Trip Project. Οκτώ νέοι ταξιδιώτες απ' όλες τις γωνιές της Ευρώπης, σε ομάδες των δύο, θα εξερευνήσουν τέσσερις διαφορετικές διαδρομές στην Ευρώπη από τώρα έως και τα τέλη Αυγούστου. Ανάμεσα τους θα είναι και ο Αχιλλέας, ένας Έλληνας φοιτητής νομικής από την Αθήνα που θα ταξιδέψει στην τέταρτη διαδρομή, στη Βαλτική.

Στην πρώτη διαδρομή, τη Μεσογειακή, που ξεκίνησε από την Ακρόπολη, εμβληματικό μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού, ταξιδεύουν ο Louis απο το Βέλγιο, 21 ετών και η Luisa από τη Γερμανία, 26 ετών. Οι δύο νέοι συναντήθηκαν στην Αθήνα με τον Δημήτρη Κοκκινάκη, συνιδρυτή του Impact Hub καθώς και με τον Αχιλλέα που ήταν ο ξεναγός τους στην πόλη.

Στη συνέχεια η ομάδα θα κινηθεί δυτικά, θα περάσει τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, έργο συγχρηματοδοτημένο από την ΕΕ και βραβευμένο έργο δομικής μηχανικής. 

Από εκεί θα κατευθυνθούν προς τα Μετέωρα. μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, που φιλοξενεί και το μοναστήρι του Αγίου Στεφάνου, του 12ου αιώνα. Εκεί θα συναντήσουν και τη Δήμητρα, ελληνίδα blogger που συμμετείχε επίσης στον διαγωνισμό.

Η ομάδα θα συνεχίσει προς την Κόνιτσα, θα εξερευνήσει το Περιβαλλοντικό Πάρκο Μπουραζάνι και θα απολαύσει πολλές δραστηριότητες στη φύση όπως ψάρεμα, rafting και αναρρίχηση.

Τελευταίος σταθμός στην Ελλάδα θα είναι η Θεσσαλονίκη, όπου θα πάρουν κυριολεκτικά "γεύση" από την Ελλάδα και την αρχαία Ευρώπη. Η ομάδα θα επισκεφθεί το Plantcult, έργο συγχρηματοδοτημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας, που μελετά συστατικά των φυτών και εξερευνά προϊστορικές γεύσεις της Ευρώπης σε μια προσπάθεια να αποκωδικοποιήσει τη μαγειρική εξέλιξη μέσα στο χρόνο.

Οι ταξιδιώτες θα μείνουν συνολικά 5 μέρες στην Ελλάδα, θα περάσουν από πόλεις και χωριά, θα επισκεφθούν πάρκα, θα συναντηθούν με ντόπιους και θα μπουν στο ρυθμό της χώρας. Μετά την Ελλάδα η Μεσογειακή διαδρομή συνεχίζει στην Αλβανία, τα Βαλκάνια και τελικά καταλήγει στο Lascaux, στη Γαλλία. 

Το Road Trip Project είναι μια πρωτοβουλία του Τμήματος Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το hello@roadtriproject.eu.

Φορέας

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Φωτογραφίες

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 17/4/2018

Περιοχή μελών