Τα νέα του ΕΣΠΑ

  • Ενέργειες
  • Εκτύπωση σελίδας

"Η Ευρώπη στην περιοχή μου" 2018 - Επισκεφθείτε τα έργα, λάβετε μέρος σε διαγωνισμούς

25/4/2018

Για μια ακόμα χρονιά μέσω της καμπάνιας "Η Ευρώπη στην περιοχή μου" δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες να ανακαλύψουν οι ίδιοι καθώς και να μοιραστούν πληροφορίες για το πώς ο προϋπολογισμός της ΕΕ χρησιμοποιείται για να βελτιώσει τη ζωή και την καθημερινότητά τους με πολλαπλούς τρόπους. Εκατοντάδες συγχρηματοδοτούμενα έργα στα 27 κράτη μέλη της Ευρώπης συμμετέχουν στην καμπάνια.

Η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, κα Corina Crețu δηλώνει: Σχολεία, νοσοκομεία, σύγχρονες υποδομές μεταφορών είναι μερικά μόνο από τα έργα μέσα από τα οποία η πολιτική συνοχής βελτιώνει την καθημερινότητα στην πόλη σας, στην περιοχή σας. Ευρώπη στην περιοχή μου" σας προσκαλεί να ανακαλύψετε αυτά τα έργα, και σας δίνει την ευκαιρία να μοιραστείτε όσα ανακαλύπτετε και με άλλους.

Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη αναρτώνται διαρκώς στον διαδραστικό χάρτη. Ειδικά για τις εκδηλώσεις στην Ελλάδα μπορείτε να ενημερώνεστε εδώ.

Επιπλέον, η ενεργός συμμετοχή των πολιτών είναι περισσότερο απο επιθυμητή, σε τρεις διαγωνιστικές δράσεις στο πλαίσιο της καμπάνιας "Η Ευρώπη στην περιοχή μου": Έναν διαγωνισμό φωτογραφίας, έναν διαγωνισμό blogging και ένα κουίζ με θέμα τις περιοχές της Ευρώπης.  

Ο φωτογραφικός διαγωνισμός ξεκίνησε και θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου. Για τη συμμετοχή φέτος χρειάζεται κάθε ενδιαφερόμενος να στείλει δύο φωτογραφίες ενός συγχρηματοδοτούμενου απο την ΕΕ έργου: Η μία θα απεικονίζει το ίδιο το έργο (με καλλιτεχνικό/ δημιουργικό τρόπο) και η άλλη θα απεικονίζει την πινακίδα με τις πληροφορίες για τη συγχρηματοδότηση με τη σημαία της ΕΕ. Οι 30 καλύτερες φωτογραφίες θα συμμετέχουν σε μια έκθεση φωτογραφίας που θα ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη.

Ο διαγωνισμός blogging αφορά άρθρα που θα δημοσιευθούν σε blog με θέμα συγχρηματοδοτούμενα έργα από την ΕΕ. Τα άρθρα είναι δυνατόν να αναρτηθούν σε οποιαδήποτε επίσημη γλώσσα της ΕΕ, έως τις 31 Αυγούστου. Οι τρεις νικητές θα προσκληθούν να παρακολουθήσουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας τριών εβδομάδων με θέμα την επικοινωνία της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

Τέλος το κουίζ είναι ένα απλός και διασκεδαστικός τρόπος να ελέγξετε τις γνώσεις σας για τις Περιφέρειες και τον πολιτισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάθε δύο εβδομάδες, έως τα τέλη Αυγούστου, θα επιλέγονται δύο νικητές, οι οποίοι θα κερδίζουν απο ένα καλάθι γεμάτο γεύσεις από εκλεκτά προϊόντα που παράγονται στην Ευρώπη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους συμμετοχής σας στους διαγωνισμούς ή το κουίζ επισκεφθείτε τη σελίδα της ΕΕ "Η Ευρώπη στην περιοχή μου".

Φορέας

Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 27/4/2018