Τα νέα του ΕΣΠΑ

  • Ενέργειες
  • Εκτύπωση σελίδας

H Εβδομάδα Μεσογειακών Ακτών και Μακροπεριφερειακών Στρατηγικών ξεκινάει!

14/9/2020

Η Εβδομάδα Μεσογειακών Ακτών και Μακροπεριφερειακών Στρατηγικών (Mediterranean Coast and Macro-regional Strategies Week), η οποία θα λάβει χώρα από τις 14 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2020, κυρίως διαδικτυακά, αποτελεί μία από τις κύριες εκδηλώσεις της Σλοβενικής προεδρίας στη στρατηγική της EUSAIR.

Ο στόχος αυτής της διοργάνωσης δεν είναι μόνο η ευαισθητοποίηση για τη σημασία της θάλασσας, των ακτών και της ενδοχώρας τους και για τους φυσικούς πόρους και τις οικονομικές προοπτικές που αντιπροσωπεύουν, αλλά επίσης η συνοπτική περιγραφή των κινδύνων στους οποίους εκτίθενται η θάλασσα και οι ακτές λόγω των φυσικών φαινομένων και των ανθρώπινων δραστηριοτήτων.

Η πανδημία της COVID-19 αποκάλυψε με τον πιο βίαιο τρόπο, τι συμβαίνει εάν απομονώσουμε τους εαυτούς μας πίσω από τα περιφερειακά και εθνικά σύνορα, αντί να συνεργαζόμαστε για την εύρεση κοινών λύσεων. Οι μακροπεριφερειακές στρατηγικές στοχεύουν να καταστήσουν τις μακροπεριφέρειες, και επομένως ολόκληρη την Ευρώπη, ισχυρότερη, πιο ανθεκτική και περισσότερο ελκυστική ως τόπο διαβίωσης, σε κάθε της γωνιά και για όλους τους ανθρώπους.

Συνεπώς, φέτος η διοργάνωση θα ασχοληθεί με την μακροπεριφερειακή συνεργασία για την ανάκαμψη του τουρισμού, την πράσινη υποδομή ως βάση για την ευρωπαϊκή παραγωγή τροφίμων, τη μακροπεριφερειακή συμβολή στην εφαρμογή της Πράσινης Συμφωνίας και την έξυπνη εξειδίκευση στην περιοχή. Οι εκδηλώσεις, οι οποίες φέτος θα διεξαχθούν διαδικτυακά, παρέχουν την ευκαιρία στους επαγγελματίες, εμπειρογνώμονες και το ευρύ κοινό από τις μακροπεριφέρειες της Βαλτικής, του Δούναβη, της Αδριατικής - Ιονίου και των Άλπεων να έρθουν σε επαφή και να συζητήσουν για τις σημαντικότερες προκλήσεις του σήμερα και του αύριο καθώς και για άλλες μακροπεριφερειακές προκλήσεις, όπως επίσης και για τα μαθήματα που μπορούν να αντλήσουν οι μακροπεριφέρειες από την μεταξύ τους επαφή.

Το πρόγραμμα της Εβδομάδας μαζί με πρόσθετες πληροφορίες των εκδηλώσεων θα τα βρείτε εδώ.

Για την επιβεβαίωση της συμμετοχής στις οργανωμένες εκδηλώσεις απαιτείται προεγγραφή εδώ.

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 14/9/2020