Τα νέα του ΕΣΠΑ

  • Ενέργειες
  • Εκτύπωση σελίδας

Blue Growth Piraeus: Νικητές του διαγωνισμού καινοτομίας για την Γαλάζια Οικονομία

19/10/2020

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο 6ος διαγωνισμός καινοτομίας για τη γαλάζια οικονομία Blue Growth Piraeus, μια πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2020».

Ο διαγωνισμός αποτελεί έναν πρωτοπόρο θεσμό για την πόλη του Πειραιά και γενικότερα για τη χώρα, που συμβάλλει στην καινοτόμο ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και στη στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 8 ομάδες του Blue Growth Piraeus, που παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες.

Η κριτική επιτροπή, μετά από την παρουσίαση των επιχειρηματικών ιδεών από τους διαγωνιζομένους, αποφάσισε το πρώτο βραβείο να δοθεί στη ιδέα "BlueAir", στόχος της οποίας είναι  η ανάπτυξη ενός μηχανισμού καθαρισμού αέρα με τη χρήση φωτός UV C που θα προσφέρει αποτελεσματική και οικονομική απολύμανση και ταυτόχρονα αποστείρωση του αέρα. Το δεύτερο βραβείο δόθηκε στην ιδέα "Fishing Rod-Trip", η οποία περιλαμβάνει την ανάπτυξη μίας πλατφόρμας-εφαρμογής που θα συνδέει τους τουρίστες με τους τοπικούς ψαράδες δίνοντας τη δυνατότητα στους ψαράδες να αναπτύξουν και τουριστική δράση. Το τρίτο βραβείο, το βραβείο κοινού, απονεμήθηκε στην ιδέα «Έξυπνος ανιχνευτής μάσκας προσώπου», η οποία στόχο έχει τον σχεδιασμό μίας υπηρεσίας ανίχνευσης της χρήσης μάσκας, που θα αξιοποιεί συστήματα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης και θα μπορεί να βρει εφαρμογή στο λιμάνι του Πειραιά και τις γύρω περιοχές.

Τέλος, σημειώνεται πως την εκδήλωση παρακολούθησαν διαδικτυακά περίπου 1.400 άτομα και στην ψηφοφορία συμμετείχαν 600 άτομα.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τον διαγωνισμό και το κέντρο επιχειρηματικής καινοτομίας Blue Growth Piraeus, στην ιστοσελίδα https://www.bluegrowthpiraeus.gr/

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 19/10/2020