Τα νέα του ΕΣΠΑ

  • Ενέργειες
  • Εκτύπωση σελίδας

"Ευρωπαϊκή και Μεσογειακή Εβδομάδα Μακρο-Περιφερειακών Στρατηγικών 2017" στην αδριατική ακτή της Σλοβενίας, 20-23 Σεπτεμβρίου 2017

14/9/2017

Οι εγγραφές για την "Ευρωπαϊκή και Μεσογειακή Εβδομάδα Μακρο-Περιφερειακών Στρατηγικών 2017", που θα πραγματοποιηθεί στην αδριατική ακτή της Σλοβενίας, στις 20-23 Σεπτεμβρίου 2017 θα είναι ανοικτές έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2017.

Η "Ευρωπαϊκή και Μεσογειακή Εβδομάδα Μακρο-Περιφερειακών Στρατηγικών 2017" αποτελεί παράδοση για τη Σλοβενία και συνδέεται άμεσα με την "Ημέρα των Μεσογειακών Ακτών", η οποία έχει καθιερωθεί και γιορτάζεται στις μεσογειακές χώρες από τις 25 Σεπτεμβρίου 2007. Η επιλογή της ημερομηνίας, 25 Σεπτεμβρίου, αποτίει φόρο τιμής στην Δημοκρατία της Σλοβενίας, την πρώτη μεσογειακή χώρα που το 2009 επικύρωσε το Πρωτόκολο για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Παράκτιων Ζωνών της Μεσογείου. Στη Σλοβενία, ο εορτασμός συνδέεται άρρηκτα με την περιφερειακή συνεργασία των Ευρωπαϊκών Μακρο-Περιφερειακών Στρατηγικών που εφαρμόζονται στις περιοχές του Δούναβη, της Αδριατικής-Ιονίου και των Άλπεων.

Κάθε χρόνο η εκδήλωση συγκεντρώνει και φέρνει σε επαφή όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, τους επαγγελματίες, τους εμπειρογνώμονες και γενικά ένα ευρύ κοινό, με σκοπό να συζητηθούν οι τρέχουσες προκλήσεις και το μέλλον της θαλάσσιας και παράκτιας διαχείρισης, καθώς και οι κίνδυνοι που διατρέχουν οι θάλασσες και οι ακτές σαν αποτέλεσμα των φυσικών παραγόντων και των ανθρώπινων παρεμβάσεων. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρευρεθούν σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, διαδραστικές παρουσιάσεις και εργαστήρια που έχουν ως κύριο σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού στα θέματα των θαλασσών, των ακτών και των φυσικών τους πόρων, καθώς και στα ζητήματα σχετικά με την οικονομική αξιοποίησή τους, τις περιφερειακές και διεθνείς εδαφικές συνεργασίες.

"Ζώντας με τη θάλασσα" είναι το κεντρικό θέμα της φετινής διοργάνωσης.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το "Συνέδριο Μακροοικονομικών Στρατηγικών της ΕΕ για τα ΜΜΕ και την επικοινωνία - Know thy neighbour", που θα πραγματοποιηθεί στις 20 με 22 Σεπτεμβρίου 2017 στο Portoroz. Το συνέδριο διοργανώνεται από το Facility Point της EUSAIR με στόχο την προβολή και την διάδοση των μακρο-περιφερειακών στρατηγικών, ώστε ο μακρο-περιφερειακός τρόπος σκέψης και δράσης να αποκτήσει ευρεία υποστήριξη.

Όλες οι σχετικές πληροφορίες δημοσιεύονται εδώ.

Φορέας

Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης (ΕΥΣΣΑ)

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 24/5/2018

Περιοχή μελών