Το πρόγραμμα αφορά στην ενίσχυση έργων ερευνητικής ανάπτυξης προϊόντων ή και υπηρεσιών από επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας μέσω συνεργατικών σχημάτων συνεργασίας τους με κατάλληλα ακαδημαϊκά και ερευνητικά κέντρα ή από επιχειρήσεις οι οποίες μπορούν να υλοποιήσουν τέτοιες δράσεις, είτε μέσω σύμβασης με ερευνητικούς φορείς, είτε με τα ερευνητικά τους τμήματα. Σε περίπτωση συνεργασίας επιχείρησης με Φορείς Τεχνολογικής Έρευνας (Πανεπιστήμια, Ινστιτούτα, Ερευνητικά Ιδρύματα), κύριος εταίρος του έργου θα πρέπει να είναι η Επιχείρηση, έχοντας την ευθύνη για την άρτια υλοποίηση του έργου, με τον ορισμό κατάλληλου επιστημονικού υπεύθυνου.
Τα έργα θα αφορούν στους τομείς της «Μικροηλεκτρονικής» (περιλαμβανομένων των εφαρμογών ενσωματωμένων συστημάτων και καινοτόμων εφαρμογών πληροφορικής) και των «Προηγμένων Υλικών», όπως προέκυψαν από τη σχετική διαδικασία Επιχειρηματικής Ανακάλυψης (RIS3). Ουσιαστικά προτεραιότητα στους εν λόγω τομείς αποτελεί η διαφοροποίηση της παραγωγής με νέα προϊόντα και δραστηριότητες, στα οποία μπορούν αξιοποιηθούν οι σημαντικές τεχνολογικές τους ικανότητες. Πιο συγκεκριμένα, αναμένονται προτάσεις ενδεικτικά για τα παρακάτω αντικείμενα ανά τομέα:
Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να αφορούν έργα έρευνας και ανάπτυξης όπου το ενισχυόμενο μέρος του έργου αφορά μία ή συνδυασμό των εξής κατηγοριών: βιομηχανική έρευνα, πειραματική ανάπτυξη, μελέτες σκοπιμότητας.
Σημειώνεται ότι οι προτάσεις υποβάλλονται είτε από σχήματα συνεργασίας επιχειρήσεων με κατάλληλα ακαδημαϊκά και ερευνητικά κέντρα, είτε από επιχειρήσεις οι οποίες μπορούν να υλοποιήσουν τέτοιες δράσεις, είτε μέσω σύμβασης με ερευνητικούς φορείς, είτε με τα ερευνητικά τους τμήματα.
από 29/9/2016 έως 7/11/2016 (ώρα 16:00)
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) στην διεύθυνση: www.ependyseis.gr/mis με την ένδειξη: «Δράση ΕΤΑΚ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας: Ενίσχυση σχεδίων έρευνας ανάπτυξης & καινοτομίας σε τομείς προτεραιότητας της RIS3 στους τομείς της Μικροηλεκτρονικής και των Προηγμένων Υλικών». Το σχετικό έντυπο υποβολής μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να τα προμηθευτούν μόνο σε ηλεκτρονική μορφή από τον διαδικτυακό τόπο της ΕΥΔ ΕΠ Δυτικής Ελλάδας www.dytikiellada.gr.
Επιχορήγηση / Επιδότηση
Ενίσχυση για έρευνα / καινοτομία / τεχνολογική ανάπτυξη
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Επιχειρήσεις: Οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων που υποβάλλουν πρόταση, είναι οι ακόλουθες:
Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις με δικαίωμα συμμετοχής θα πρέπει να έχουν ιδρυθεί πριν την ημερομηνία της δημοσίευσης της πρόσκλησης.
Φορείς Τεχνολογικής Έρευνας: κάθε οντότητα με ερευνητική δραστηριότητα στην Ελλάδα, όπως πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα ή ινστιτούτα, ερευνητικοί συνεργαζόμενοι φορείς, ανεξάρτητα από το νομικό καθεστώς (δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου) ή τον τρόπο χρηματοδότησης, πρωταρχικός σκοπός των οποίων είναι η ανεξάρτητη διεξαγωγή βασικής έρευνας, βιομηχανικής έρευνας ή πειραματικής ανάπτυξης.
Επιπλέον, σημειώνεται ότι δεν πρέπει να έχει γίνει έναρξη εργασιών του υπό ενίσχυση ερευνητικού σχεδίου πριν από την υποβολή της αίτησης στο πρόγραμμα. Σε αντίθετη περίπτωση το σύνολο του ερευνητικού σχεδίου καθίσταται μη επιλέξιμο προς χρηματοδότηση.
Οι επιλέξιμες δαπάνες των έργων έρευνας και ανάπτυξης είναι οι εξής:
Ο προϋπολογισμός Δημόσιας Δαπάνης κάθε έργου εξαρτάται από το επιδιωκόμενο ερευνητικό αντικείμενο, ενώ θα χρηματοδοτηθούν έργα με δημόσια δαπάνη έως 200.000€ εφόσον συμμετέχουν έως 2 επιχειρήσεις και με προσαύξηση 50% για πάνω από 3 επιχειρήσεις.
Αναλυτικές πληροφορίες δίνονται στην Πρόκληση (βλ.Σχετικά αρχεία)
€ 2.000.000
Μονάδα Α΄
http://goo.gl/dBhCEw
Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 30/10/2017