Προγράμματα - Προσκλήσεις

  • Ενέργειες
  • Εκτύπωση σελίδας

Κατάρτιση ωφελουμένων στο πλαίσιο του προγράμματος απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα σε 34 Δήμους θύλακες υψηλής ανεργίας

Έχει λήξει

Παροχή προγραμμάτων κατάρτισης στις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) και στην Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα καθώς και πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων ΤΠΕ που θα αποκτηθούν, στους ωφελούμενους συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα σε 34 Δήμους θύλακες ανεργίας, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις απασχόλησης και έχουν επιλέξει να παρακολουθήσουν τα προγράμματα κατάρτισης. Αναλυτικά:

  • Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών που περιλαμβάνει 100 ώρες χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) σε τρία επίπεδα γνώσεων: στοιχειώδεις, βασικές και προχωρημένες και 20 ώρες «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα».
  • Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων πληροφορικής που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με επιταγές κατάρτισης (training voucher) που προσφέρουν τη δυνατότητα στους άμεσα ωφελούμενους που δικαιούνται την προσωπική επιταγή κατάρτισης, να επιλέγουν οι ίδιοι τον φορέα από τον οποίο  θα λάβουν υπηρεσίες κατάρτισης και πιστοποίησης σύμφωνα με τις προσωπικές τους ανάγκες. Η επιλογή γίνεται από τους παρόχους κατάρτισης μέλη του Μητρώου Παρόχων που θα καταρτιστεί από αδειοδοτημένους από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. παρόχους κατάρτισης που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον να παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες.

Σε ποιους απευθύνεται

  1. Ωφελούμενοι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα της Δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε 34 Δήμους (Επιβλέποντες Φορείς) θύλακες υψηλής ανεργίας συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων για 7.180 θέσεις πλήρους απασχόλησης (Β' κύκλος)»  που έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις απασχόλησης και έχουν επιλέξει να παρακολουθήσουν τα προγράμματα κατάρτισης   
  2. Πάροχοι επαγγελματικής κατάρτισης αδειοδοτημένους από τον ΕΟΠΠΕΠ.                                                    

Περίοδος υποβολής

από 12/6/2018 έως 15/6/2018

Οι αιτήσεις για το Μητρώο Παρόχων υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ειδική ιστοσελίδα για τη δράση www.voucher.gov.gr. Έπισημαίνεται ότι η ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τη δράση αλλά και για θέματα που θα προκύψουν κατά την υλοποίησή της, θα πραγματοποιείται μέσα από την ειδική ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr. Η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας, μέσα από την ίδια ιστοσελίδα θα παρέχει συνεχή ενημέρωση στους ενδιαφερόμενους, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα κάνουν χρήση αυτής για τη συμμετοχής τους σε κάθε στάδιο υλοποίησης της δράσης.

Είδος ενίσχυσης

Περιοχή εφαρμογής

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης

Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Ηπείρου

Περιφέρεια Θεσσαλίας

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Το πρόγραμμα αφορά 34 Δήμους που είναι οι εξής ανά Περιφέρεια:

Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: Δράμας, Ξάνθης, Ορεστιάδας
Κεντρική Μακεδονία: Αλεξανδρείας, Βέροιας, Δέλτα, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Λαγκαδά, Νάουσας, Νεάπολης-Συκεών, Χαλκηδόνας
Δυτική Μακεδονία: Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας
Ήπειρος: Πρέβεζας
Θεσσαλία: Καρδίτσας, Τρικκαίων
Δυτική Ελλάδα: Ήλιδας, Ναυπακτίας, Πατρέων, Πύργου
Στερεά Ελλάδα: Κύμης-Αλιβερίου, Λαμιέων, Λεβαδέων
Αττική: Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Αχαρνών, Ιλίου (Νέων Λιοσίων), Λαυρεωτικής, Μεγαρέων, Νίκαιας-Α.Γ. Ρέντη, Πετρούπολης

Όροι και προϋποθέσεις

Για τους ωφελούμενους Το Μητρώο Ωφελουμένων καταρτίζεται σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχονται από ...

Τι χρηματοδοτείται

Κάθε Ωφελούμενος θα παραλάβει Επιταγή Κατάρτισης οικονομικής αξίας 780 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στην παροχή υπηρεσιών κατάρτισης (720 €) καθώς και της πιστοποίησης των επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων πληροφορικής που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης από τους ωφελούμενους (έως 60 €).

Προϋπολογισμός

€ 6.361.810,75

Στο αναλυτικό τεύχος της Πρόσκληση στα Σχετικά αρχεία, περιλαμβάνεται η κατανομή του προϋπολογισμού και του αριθμού επιταγών κατάρτισης ανά Δήμο.

Σχετικά αρχεία

Πληροφορίες - Στοιχεία επικοινωνίας
Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας (ΕΔ ΕΣΠΑ ΑπΚΟ)
Ηλεκτρονική διεύθυνση
Διεύθυνση
Κοραή 4, 105 64 Αθήνα
Τηλ
210 5271100
Φαξ
210 5271167

Ιστοσελίδα δημοσίευσης


Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 27/6/2018

Περιοχή μελών