Προγράμματα - Προσκλήσεις

 • Ενέργειες
 • Εκτύπωση σελίδας

Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε 34 Δήμους θύλακες υψηλής ανεργίας, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων, με 6.339 θέσεις πλήρους 8μηνης απασχόλησης

Έχει λήξει

Tο πρόγραμμα αφορά στην απασχόληση 6.339 ανέργων (ωφελούµενοι/ες) σε θέσεις πλήρους απασχόλησης συνολικής διάρκειας 8 µηνών σε 34 Δήµους - θύλακες υψηλής ανεργίας (επιβλέποντες Φορείς). Απευθύνεται κυρίως σε μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι θα ασχοληθούν με την υλοποίηση έργων που αφορούν στη βελτίωση της καθηµερινής ζωής των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών. Το πρόγραμμα στοχεύει τόσο στην άµεση αντιµετώπιση της ανεργίας πληθυσµιακών οµάδων που πλήττονται περισσότερο, όσο και στην αναβάθµιση των προσόντων των συµµετεχόντων, µε παροχή συµβουλευτικών υπηρεσιών και κατάρτιση. Συγκεκριμένα, οι άνεργοι που θα επιλεγούν να απασχοληθούν, θα λαμβάνουν 2 υποχρεωτικές συνεδρίες συµβουλευτικών υπηρεσιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2) κατά την είσοδο και την έξοδό τους από το πρόγραμμα. Η κατάρτιση θα υλοποιηθεί µε το σύστηµα επιταγών κατάρτισης (voucher). Οι ωφελούµενοι θα εργάζονται στη θέση απασχόλησης για την οποία έχουν επιλεγεί και µία ηµέρα της εβδοµάδας θα συµµετέχουν σε προγράµµατα κατάρτισης. Η κατάρτιση θα ξεκινήσει µετά τον 2ο µήνα του προγράµµατος.

Οι θέσεις απασχόλησης είναι όλων των κατηγοριών (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ) και αναφέρονται αναλυτικά στο Παράρτημα Ι, ενώ τα προσόντα αναφέρονται στο Παραρτήμα ΙΙ (βλ. Σχετικά αρχεία). Οι άνεργοι υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ εδώ και η κατάταξή τους γίνεται με βάση τη μοριοδότησή τους στα αντικειμενικά κριτήρια συμμετοχής (βλ. Πρόσκληση στα Σχετικά αρχεία).

Σε ποιους απευθύνεται

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που πληρούν τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην Πρόσκληση (βλ. Σχετικά αρχεία)

Περίοδος υποβολής

από 3/10/2016 έως 13/10/2016 (ώρα 12:00 μεσημέρι)

Οι άνεργοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία για την κατάρτιση του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων συμπληρώνουν και υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ εδώ, ως πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (ονομασία χρήστη και συνθηματικό) υποβάλλοντας την ειδική "Αίτηση Συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα  σε 34 Δήμους (Επιβλέποντες Φορείς) θύλακες υψηλής ανεργίας συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων για 6339 θέσεις πλήρους απασχόλησης", η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα www.oaed.gr και να επιλέξουν μία (1) μόνο ειδικότητα τοποθέτησης από τις αναφερόμενες στη σχετική λίστα του Παραρτήματος Ι και μέχρι τρεις (3) Επιβλέποντες Φορείς.

Περιοχή εφαρμογής

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης

Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Ηπείρου

Περιφέρεια Θεσσαλίας

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Το πρόγραμμα αφορά 34 Δήμους που είναι οι εξής ανά Περιφέρεια:

 • Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: Δράμας, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Νεάπολης-Συκεών, Χαλκηδόνας
 • Κεντρική Μακεδονία: Αλεξανδρείας, Βέροιας, Δέλτα, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Λαγκαδά, Νάουσας
 • Δυτική Μακεδονία: Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας
 • Ήπειρος: Πρέβεζας
 • Θεσσαλία: Καρδίτσας, Τρικκαίων
 • Δυτική Ελλάδα: Ήλιδας, Ναυπακτίας, Πατρέων, Πύργου
 • Στερεά Ελλάδα: Κύμης-Αλιβερίου, Λαμιέων, Λεβαδέων
 • Αττική: Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Αχαρνών, Ιλίου (Νέων Λιοσίων), Λαυρεωτικής, Μεγαρέων, Νίκαιας-ΑΓ Ρέντη, Πετρούπολης

Όροι και προϋποθέσεις

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ...

Τι χρηματοδοτείται

Ο ΟΑΕΔ καλύπτει το μισθολογικό κόστος των ωφελουμένων που τοποθετούνται από τον Επιβλέποντα Φορέα στο πλαίσιο του παρόντος ̟προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα και τις ασφαλιστικές εισφορές (φορέα-ωφελούμενου). Συγκεκριμένα, για κάθε ωφελούμενο το μισθολογικό κόστος αντιστοιχεί:

 • σε 19,81 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερο από 495,25 ευρώ μηνιαίως για τους ανέργους άνω των 25 ετών
 • σε 17,27 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερο από 431,75 ευρώ μηνιαίως για τους ανέργους κάτω των 25 ετών

Εκτός από τα ποσά, που καταβάλλονται στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, ο ΟΑΕΔ και ο Επιβλέπων Φορέας δεν υποχρεούνται να καταβάλουν οποιαδήποτε άλλη παροχή ή αμοιβή στους ωφελούμενους (επίδομα αδείας, κ.ά.) και γενικώς δεν έχουν εφαρμογή οι διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, πέραν των ρητώς προβλεπομένων στη με αριθμ. 4.31879/οικ.3.1604 (ΦΕΚ 3172/Β/26-11-2014) ΚΥΑ, όπως τροποποιήθηκε με την με αριθμ. 6.1714/5.1504 (ΦΕΚ 424/Β/22-02-2016) ΚΥΑ.

Προϋπολογισμός

€ 43.992.061

Σχετικά αρχεία

Πληροφορίες - Στοιχεία επικοινωνίας
Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ)
Ηλεκτρονική διεύθυνση
Διεύθυνση
Εθνικής Αντιστάσεως 8, 174 56 Άλιμος
Τηλ
210 9989100, 11320

Ιστοσελίδα δημοσίευσης


Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 14/10/2016