Επιχορήγηση δαπανών για την εκτέλεση ερευνητικών έργων και καινοτομίας σε θεματικές προτεραιότητες της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) 2014-2020. Η δράση έχεις ως στόχους:
Ως «Δικαιούχος Φορέας» χαρακτηρίζεται ο Έλληνας εταίρος του έργου (Οργανισμός έρευνας και διάδοσης γνώσεων, επιχείρηση ή άλλος φορέας) που συμμετέχει σε ένα ή περισσότερα έργα. Ο δικαιούχος φορέας - εταίρος του έργου διατηρεί την ευθύνη απέναντι στην ΓΓΕΤ της επιστημονικής, οικονομικής και διοικητικής υποστήριξης του επιμέρους τμήματος του έργου που δεσμεύτηκε να υλοποιήσει. Ανεξάρτητα από τον αριθμό των Ελλήνων εταίρων σε ένα έργο, η ΓΓΕΤ εκδίδει μία Απόφαση Ένταξης του έργου και κάθε εταίρος που συμμετέχει είναι συνδικαιούχος με ξεχωριστά υποέργα.
Δικαιούχοι που δύνανται να τύχουν δημόσιας χρηματοδότησης στο πλαίσιο της παρούσας Δράσης είναι οι παρακάτω φορείς, οι οποίοι θα έχουν επιτυχώς συμμετάσχει στη διαδικασία αξιολόγησης της Προκήρυξης:
Οργανισμοί έρευνας και διάδοσης γνώσεων:Κάθε οντότητα, όπως πανεπιστήμια ή ερευνητικά ινστιτούτα, οργανισμοί μεταφοράς τεχνολογίας, ενδιάμεσοι φορείς καινοτομίας, ερευνητικοί συνεργαζόμενοι φορείς με φυσική ή εικονική παρουσία ανεξάρτητα από το νομικό καθεστώς (δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου) ή τον τρόπο χρηματοδότησης, πρωταρχικός σκοπός των οποίων είναι η εκπαίδευση, η ανεξάρτητη διεξαγωγή βασικής έρευνας, βιομηχανικής έρευνας ή πειραματικής ανάπτυξης ή η ευρεία διάδοση των αποτελεσμάτων των εν λόγω δραστηριοτήτων με τη διδασκαλία, τη δημοσίευση ή τη μεταφορά γνώσεων.
Επιχειρήσεις:Κάθε μονάδα, η οποία έχει νομική οντότητα, που ασκεί οικονομική δραστηριότητα.
Λοιποί φορείς:Δημόσιοι και άλλοι φορείς
Οι Διμερείς και Πολυμερείς Ε&Τ Συνεργασίες απευθύνονται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα των δύο συνεργαζομένων χωρών. Ως εκ τούτου, δικαίωμα υποβολής πρότασης στην κάθε διακρατική Προκήρυξη για την υλοποίηση διακρατικών Ε&Τ έργων έχουν συμπράξεις Ιδιωτικών Φορέων (επιχειρήσεων όλων των μεγεθών), Oργανισμών έρευνας και διάδοσης γνώσεων (ΑΕΙ, ΤΕΙ, Ερευνητικά Κέντρα, Ινστιτούτα και Εργαστήρια αυτών) και Λοιπών Φορέων και από τα δύο κράτη, στην προκειμένη περίπτωση από την Ελλάδα και την Κίνα.
Για τη συγκεκριμένη Πρόσκληση προβλέπεται ότι στις προτάσεις από ελληνικής πλευράς πρέπει να συμμετέχουν τουλάχιστον δύο συνεργαζόμενοι φορείς, και ειδικότερα, υποχρεωτικά ένας Οργανισμός έρευνας και διάδοσης γνώσεων (ή Λοιπός Φορέας που αντιμετωπίζεται ως Οργανισμός έρευνας και διάδοσης γνώσεων) και μία επιχείρηση (ή Λοιπός Φορέας που αντιμετωπίζεται ως επιχείρηση), συμπεριλαμβανομένου και του Συντονιστή φορέα.
Προτάσεις που διαπιστωθεί ότι δεν διαθέτουν διακρατικό εταίρο θα κρίνονται μη επιλέξιμες προς χρηματοδότηση.
από 6/2/2018 έως 30/3/2018 (ώρα 16:00)
Η προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων www.ependyseis.gr/mis.
Επιχορήγηση / Επιδότηση
Όλη η Ελλάδα
Επιλέξιμοι τομείς δραστηριότητας:Η παρούσα Δράση αφορά στην ενίσχυση κοινών ερευνητικών έργων στις θεματικές προτεραιότητες της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) 2014-20. ΕξΆ αυτών επιλέξιμοι τομείς είναι όσοι αναφέρονται με τις εξειδικεύσεις τους παρακάτω:
Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε έργου μπορεί να ανέλθει έως τα 400.000 ευρώ (Δημόσια Δαπάνη).
Ενισχύσεις για έργα έρευνας και ανάπτυξηςΟι επιλέξιμες δαπάνες των έργων έρευνας και ανάπτυξης, και πιο συγκεκριμένα βιομηχανικής έρευνας και πειραματικής ανάπτυξης, αφορούν συγκεκριμένη κατηγορία έρευνας και ανάπτυξης και είναι οι εξής:
€ 10.000.000
Γεωργία Κρανά
Όλγα Γρηγόρα
http://www.antagonistikotita.gr/epanek/prokirixeis.asp?id=34&cs
Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 6/10/2020