Έργα ΕΣΠΑ

  • Ενέργειες
  • Εκτύπωση σελίδας

​Στη σελίδα αυτή παρουσιάζονται ενδεικτικά έργα και δράσεις που χρηματοδοτήθηκαν και υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007 - 2013. Με την πρόοδο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014-2020 θα προστεθούν επιπλέον έργα αυτής της περιόδου.

Γεωγραφική περιοχή Επιλογή από Χάρτη
Τομέας ενδιαφέροντος

Ταμείο συγχρηματοδότησης

Αποτελέσματα 1 - 10 από 70 από 7

Επέκταση του Μετρό Αθήνας, τμήμα Χαϊδάρι - Πειραιάς

Κατασκευή της δυτικής επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό Αθήνας προς Πειραιά, από τον Σταθμό Αγία Μαρίνα έως τον επίσταθμο του Δημοτικού Θεάτρου.


Περιοχή εφαρμογής:

Περιφέρεια Αττικής

Αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου της Απτέρας

Αποκατάσταση και ανάδειξή του αρχαίου θέατρου της Απτέρας, που βρίσκεται στη θέση Παλιόκαστρο, στο Δήμο Σούδας του νομού Χανίων, με παράλληλη ήπια διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.


Περιοχή εφαρμογής:

Περιφέρεια Κρήτης

Σήραγγες Τεμπών

Οι σήραγγες των Τεμπών είναι ένα σημαντικό έργο που περιλαμβάνεται στην ολοκλήρωση της κατασκευής του τμήματος Μαλιακός-Κλειδί του αυτοκινητοδρόμου Πάτρας - Αθήνας - Θεσσαλονίκης - Ευζώνων.


Περιοχή εφαρμογής:

Περιφέρεια Θεσσαλίας

Λειτουργία Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) για την αναδιάρθρωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Έχοντας ως στρατηγικό στόχο στον τομέα της υγείας την μετρήσιμη μέσω δεικτών, βελτίωση της υγείας του πληθυσμού, επιδιώκεται η αντικατάσταση του υφιστάμενου νοσοκεντρικού συστήματος από ένα αμιγώς ανθρωποκεντρικό σύστημα υγείας. Η δράση στοχεύει σ…


Περιοχή εφαρμογής:

Όλη η Ελλάδα

Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Ρόδου

Το έργο του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Ρόδου εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013" τον Νοέμβριο του 2011 με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Ρόδου. Ολοκληρώθηκε τον Ιανουά…


Περιοχή εφαρμογής:

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Σύστημα τηλεματικής ΟΑΣΑ

Το νέο σύστημα τηλεματικής ΟΑΣΑ διασφαλίζει την έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση των επιβατών για τα δρομολόγια των ΜΜΜ και ταυτόχρονα βοηθά στην καλύτερη διαχείριση του στόλου και την εποπτεία του συγκοινωνιακού έργου της ΟΣΥ.


Περιοχή εφαρμογής:

Περιφέρεια Αττικής

Σχεδίαση και κατασκευή νανοδορυφόρου από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Ηλεκτρομαγνητικής Θεωρίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, μέσα από μακροχρόνια ενασχόληση στο χώρο της τεχνολογίας και επιστήμης του διαστήματος, επελέγη για να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία QB50 για την εκ…


Περιοχή εφαρμογής:

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης

Αποκατάσταση και ανάδειξη εκκλησίας Παναγιάς του Κάστρου

Το έργο της αποκατάστασης και ανάδειξης της εκκλησίας της Παναγιάς του Κάστρου στη Ρόδο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου στις αρχές του 2011 και ολοκληρώθηκε το 2014.


Περιοχή εφαρμογής:

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Επαναδημιουργία Λίμνης Κάρλας

Το μεγάλο αυτό έργο περιλαμβάνει πολλά υποέργα που σχετίζονται με την υδροδότηση της λίμνης Κάρλας και την ενίσχυση της ύδρευσης της περιοχής και του Βόλου, μέχρι την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας, την άρδευση των καλλιεργήσιμων…


Περιοχή εφαρμογής:

Περιφέρεια Θεσσαλίας

ECONET - Συσκευές προστασίας νεαρών ψαριών

Συσκευές σχεδιασμένες και κατασκευασμένες µε δίχτυα κατάλληλης διαμέτρου, ώστε να εξασφαλίζεται η προστασία των νεαρών ψαριών από τους θηρευτές τους.


Περιοχή εφαρμογής:

Όλη η Ελλάδα

Αποτελέσματα 1 - 10 από 70 από 7