Τα νέα του ΕΣΠΑ

  • Ενέργειες
  • Εκτύπωση σελίδας

Προσωρινά αποτελέσματα για τη δράση "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2020-2021" και υποβολή ενστάσεων

14/8/2020

Δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ οι προσωρινοί πίνακες των δικαιούχων της δράσης "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2020-2021" για τους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ.

 

Από σήμερα και έως τις 18 Αυγούστου δίνεται η δυνατότητα υποβολής ενστάσεων επί των αποτελεσμάτων, μέσω της εφαρμογής web.eetaa.gr:38445/

Μετά την εξέταση των ενστάσεων τα οριστικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 20 Αυγούστου, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εγγραφές σε δημοτικές και ιδιωτικές δομές..

Συνολικά, υπέβαλαν αίτηση 167.000 μητέρες για 229.600 παιδιά έναντι των 131.418 αιτήσεων, μητέρων για 172.197 παιδιά που είχαν υποβληθεί πέρυσι.

Η δράση «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής» περιόδου 2020 – 2021 αφορά παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και παιδιά και άτομα με αναπηρία και υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) ΑΕ από το 2010.

Ο προϋπολογισμός του Προγράμματος για την περίοδο 2020 – 2021 ανέρχεται σε 279 εκατ. ευρώ. Το Πρόγραμμα είναι συγχρηματοδούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Για την τρέχουσα περίοδο, για πρώτη φορά, η ΕΕΤΑΑ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης πραγματοποίησαν ένα άλμα στο πεδίο της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων, με την πλειοψηφία των δικαιολογητικών εγγράφων να αντλούνται μέσα από τα πληροφοριακά συστήματα της Δημόσιας Διοίκησης (ΑΑΔΕ, ΕΡΓΑΝΗ, ΟΑΕΔ, ΗΔΙΚΑ, ΜΗΤΡΩΟ ΠΟΛΙΤΩΝ κλπ.)

Η ηλεκτρονική εφαρμογή δημιουργήθηκε από τη Διεύθυνση Πληροφορικής της ΕΕΤΑΑ και το σύνολο των αιτήσεων υποβλήθηκε μόνο ηλεκτρονικά. Η διασταύρωση των στοιχείων έγινε αυτοματοποιημένα και παρά τα μικροπροβλήματα, όλα εξελίχθηκαν και εξελίσσονται ομαλά, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλήρης διαφάνεια και εγκυρότητα στις διαδικασίες, καλύτερη εξυπηρέτηση και μικρότερη ταλαιπωρία των αιτούντων. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω της πανδημίας, η αναζήτηση δικαιολογητικών, εγγράφων και η πρόσβαση σε υπηρεσίες είναι ιδιαίτερη δύσκολη. Η απλοποίηση της διαδικασίας των αιτήσεων καθώς και η εξάλειψη της υποχρέωσης αποστολής των έντυπων δικαιολογητικών μέσω ταχυδρομείου, διευκόλυνε ουσιαστικά και ανακούφισε περισσότερες από 170.000 οικογένειες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ www.eetaa.gr

Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 19/8/2020